RETRO RÁDIÓ

A Cérna-pályától a topligákig, a Chelsea-nél folytatja az újpesti hős





A Paris Saint-Germain után újra európai sztárcsapatnál, a Chelsea-nél folytatja munkáját Lőw Zsolt. A magyar másodedző hosszú utat tett meg idáig az újpesti Cérna-pályától.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.28.
Chelsea Lőw Zsolt

Továbbra is európai topligában dolgozhat Lőw Zsolt. A magyar futballedző Németország és Franciaország után Angliában folytatja.

Lőw Zsolt (jobbra) Párizsban Neymarral is együtt dolgozott Fotó: AFP

Párizs után London

A Paris Saint-Germain tavaly karácsonykor menesztette Thomas Tuchel vezetőedzőt, és segítőjét, Lőw Zsoltot, de a páros nem maradt sokáig munka nélkül. Miután a Chelsea-nél hétfőn kirúgták Frank Lampardot, a londoni klub egy nappal később bejelentette, hogy megegyezett Tuchellel a folytatásról. A német szakemberrel tartott Lőw Zsolt, így a páros Párizs után Londonban is együtt dolgozhat. Kedden már edzést vezettek a Chelsea játékosainak, akik eddig várakozáson alul teljesítettek az angol Premier League-ben, csak a tizedik helyen állnak.

Fotó:

Salak, penész, tűzoltó

A 41 éves Lőw Zsolt hosszú utat tett meg mire a londoni Stamford Bridge-ig jutott. Tizenévesen az Újpest saját nevelésű játékosaként hétről-hétre, az akkor még salakos, Cérna-pályán játszott.

- Borzalmas körülmények voltak - mondta Lőw korábban a Ripostnak. - Bokáig állt a víz az öltözőben, omlott a vakolat, mindent belepett a penész, és lyukas cipőben játszottunk. A tűzoltótól kezdve a vállalkozóig mindenki edzett, csak éppen igazi futballtréner nem. A mester megérkezett az edzésre, bedobta a labdát, 30 percen át velünk volt, és ennyi. Olyan körülmények között edzettünk, hogy a mai gyerekek egy nap után befejeznék a futballt.

266 meccs a Bundesligában

Lőw Zsolt 1998-ben mutatkozott be az Újpest felnőttcsapatában, majd 2002-ben Németországba szerződött, ahol a Cottbusban, a Rostockban, a Hoffenheimben és a Mainzban játszott, 266 meccsen szerepelt a Bundesligában. Közben a magyar válogatottban 25 mérkőzésen jutott szóhoz. Edzői karrierjét Ausztriában kezdte, az FC Liefering után Salzburgban dolgozott, majd az RB Leipzig és a Paris Saint-Germain következett. Végig másodedzőként tevékenykedett, és a Chelsea-nél is ez lesz a feladata az újpesti hősnek.





Ezeket olvastad már?
Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás