„Életünk talán legjobb döntését hoztuk” – menedzsere mindent elmondott Szoboszlairól

Élvezi a bizalmat és trófeákat szeretne nyerni a Liverpool magyar válogatott középpályása. Szoboszlai Dominikról menedzsere, Esterházy Mátyás adott helyzetjelentést.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.20.
Szoboszlai Dominik Liverpool Esterházy Mátyás átigazolás

Szoboszlai Dominik tavaly nyáron, 70 millió euróért (26 milliárd forint) igazolt a Liverpoolhoz az RB Leipzigtól. Jürgen Kloppnál azonnal alapember lett és egészen a szezon végéig a kezdőcsapat tagja volt, apróbb sérülései miatt azonban tavasszal visszaesett a teljesítménye. Arne Slot új szerepkört szánt neki, ez pedig a játékára is jó hatással volt. A holland tréner szintén a kezdőcsapatban számol vele, a csapatban betöltött szerepének fontossága megkérdőjelezhetetlen, a vezetőség és a szurkolók egyedül a gólok számában várnának tőle javulást. A 23 éves futballista helyzetéről menedzsere, Esterházy Mátyás adott helyzetjelentést.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik remekül érzi magát Liverpoolban menedzsere szerint Fotó: NurPhoto via AFP

2023-ban életünk egyik legfontosabb, és talán legjobb döntését hoztuk azzal, hogy Domi a Liverpoolba szerződött. Tényleg minden idegszálával azon van, hogy ott minél sikeresebben tudjon szerepelni. Olyan klubnál van, ahol a gyerekként kitűzött minden célját el tudja érni. A lehetőség ott van benne, esélye van rá, hogy megnyerje az angol bajnokságot, európai kupában szerepel, és ott is messzire juthat

– mondta az Eurosport megkeresésére Esterházy Mátyás.

Szoboszlai sportszakmailag elérte a csúcsot

A Liverpool a világ legmeghatározóbb topklubja, amely idén is a trófeák megnyeréséért küzd. Esterházy szerint Szoboszlainak innen már nem igazán tud feljebb vezetni az útja, hiszen az angol sztárcsapattal már csúcsközelbe jutott.

"Úgy gondolom, hogy sportszakmailag annál előrébb jutni, mint ahol Dominik most van, igen nehéz. Ezért nem is szeretnék ilyenről beszélni, mert teljesen fölösleges. Dominik a világ egyik legjobb klubjában szerepel, és nagyon boldog ott. Folyamatosan játszik, nem hiszem, hogy ebben a helyzetben érdemes bármi másról beszélni" – tette hozzá.

Szoboszlai szerződése 2028 júniusáig szól a klubbal.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás