„Elvégezte a piszkos munkát” – Szoboszlai Dominikot nem kímélték

A Liverpool magyar légiósa korábbi csapata, az RB Leipzig ellen lépett pályára a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Szoboszlai Dominik számos pozitív kritikát kapott.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.10.24.
Módosítva: 2024.10.24.
Szoboszlai Dominik RB Leipzig Liverpool

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool 1-0-ra győzött a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó RB Leipzig otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának harmadik fordulójában. Mindhárom magyar végig a pályán volt Lipcsében. Szoboszlai – aki pénteken lesz 24 éves – számára különleges volt a találkozó, hiszen a magyar válogatott csapatkapitánya 2021 és 2023 között két és fél évig volt a lipcsei klub futballistája, és a német együttesben nyújtott teljesítménye keltette fel a Liverpool figyelmét.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (pirosban) korábbi csapata ellen játszott – Fotó: NurPhoto

A meccset követően a liverpooli szurkolói portálokon külön megemlékeztek Szoboszlairól is, aki az átlagosnál jobb osztályzatokat és sok dicséretet is kapottírja az Origo. A hétvégi, Chelsea elleni játékát inkább kritikával illették.

„Elvégezte a »piszkos munkát«, ahogyan azt a keddi sajtótájékoztatóján ígérte. Nagyon aktív volt a pályán, és mindent megpróbált, hogy a támadóharmadba jusson a labda. Nagyszerű atléta, és a labda nélküli játékban is egyre fontosabb része a rendszernek” – írta a Liverpool Echo.

Szoboszlai nem került helyzetbe

„Volt pár ügyes megmozdulása támadásban, labda nélkül is jó volt. A második félidőben több kiváló átadással jelentkezett, remekül kötötte össze a középpályát a támadókkal. Egy szép kombinációval Mac Allistert hozta nagyon jó helyzetbe.”

Egy másik oldalon nem kímélték, úgy vélték, a gólszerzéshez ismét nem került közel.

„Korábbi csapata ellen Szoboszlai Dominik viszonylag csendes volt labdaszerzés szempontjából, bár mint mindig, most is rengeteget futott. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szeretne több gólt szerezni, de ehhez most nem került közel.”

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás