A csapattárs leplezte le Szoboszlait, itt fog játszani

Működni látszik Arne Slot taktikája a Liverpoolnál, a vörös mezes együttes mindkét összecsapását megnyerte az Egyesült Államokban. Szoboszlai Dominikról csapattársa, Fábio Carvalho és Slot is véleményt mondott.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.08.03.
Liverpool Szoboszlai Dominik középpálya Arne Slot Fábio Carvalho

A Liverpool második mérkőzését is megnyerte az Egyesült Államokban, a Betis után az Arsenalt is legyőzte 2-1-re. Szoboszlai Dominik a Betis ellen támadóbb felfogásban játszott, az angol riválissal szemben viszont mélységibb pozícióban számított rá Arne Slot. Arról, hogy mit várhatunk Szoboszlaitól a holland szakember irányítása alatt, arra csapattársa, Fábio Carvalho adott választ.

Fábio Carvalho (28-as mezben) szerint Szoboszlai fontosabb láncszem lesz, mint tavaly Fotó: AFP

Carvalho tavaly az RB Leipzighoz került kölcsönbe, ott azonban nem játszott sokat, így a tavaszt már a Hull Citynél töltötte. Slot egyelőre rá is kíváncsi, az Arsenal ellen kezdett, amit góllal hálált meg. Szerinte Slot jobban bevonja a középpályásokat, ezáltal Szoboszlait is a támadásépítésbe.

„Valószínűleg azt mondanám, hogy többet játszunk a középpályán keresztül. Olyan játékosokkal, mint Curtis, Harvey és Szobo – megvannak hozzá a játékosaink. Az ő segítségükkel játszunk és engem, Mo-t, valamint a támadóbb játékosokat, mint Jota, hozzuk játékba. A támadó harmadokon keresztüli játék az, amit meg akarunk valósítani, és amit az edző a mi identitásunkká szeretne tenni” – nyilatkozta Fábio Carvalho, az interjút a Goal szemlézte.

Slot szintén engedett némi bepillantást az újságíróknak a taktikai elképzeléseibe. Szoboszlai kapcsán elmondta, hogy a tízes pozíciójában (támadó középpályás) számít rá, Klopp egy évvel ezelőtt nyolcasként (középső középpályás) játszatta.

„Szerintem a szezon során egy vérbeli csatárral fogunk játszani, de ebben a pillanatban közülük senki sem áll rendelkezésünkre. Dom és Harvey (Szoboszlai és Elliot – a szerk.) személyében azonban van két tízesünk, úgyhogy olyan helyzetbe hozzuk őket, ahol a szezon során is játszani fognak. Ez volt az egyik oka annak, hogy nem csatárral, hanem dupla tízessel játszottunk" - vázolta a terveit Arne Slot.

A Liverpoolra augusztus 4-én, vasárnap újabb felkészülési találkozó vár, magyar idő szerint hajnali 1:30-kor a Manchester United ellen lép pályára Columbiában. Ezt követően már Angliában, augusztus 11-én a Sevilla ellen játszik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás