Tisztességtelen rásegítés: Rossi és Szoboszlai is rendesen kipakolt a bíróról

Marco Rossi szövetségi kapitány és Szoboszlai Dominik csapatkapitány is kiakadt a német-magyar Eb-meccs játékvezetői ítéletein.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.19.
Marco Rossi játékvezető Szoboszlai Dominik foci Eb 2024 magyar válogatott

Svájc (1-3) után az aranyesélyes Németországtól is kétgólos (0-2) vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság A csoportjában. Mégis micsoda különbség volt a két meccs között! Míg múlt szombaton a 60 percnyi gyenge teljesítmény, most a kimaradt helyzetek (és némely kétes játékvezetői ítélet) miatt bosszankodhattunk. De főleg azért, hogy a nyitómeccsen nem így kezdett Marco Rossi csapata!

Marco Rossi elismerte, hogy jobbak voltak a németek, de a szerencse és a bíró is velük volt
Marco Rossi elismerte, hogy jobbak voltak a németek, de a szerencse és a bíró is velük volt        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP


A lefújás után a vereség miatt szomorúan, de a folytatás tekintetében még bizakodóan nyilatkoztak a mieink. A szövetségi kapitány és a csapatkapitány sem ment el szó nélkül a játékvezetői és VAR-ítéletek mellett.

Ma büszke lehetek a csapatra, 100 százalékig küzdöttünk, elvégeztük a munkánkat, teremtettünk helyzeteket, de a szerencse nem állt mellénk. És persze Németország az Németország. Megérdemelték a győzelmet a hazaiak, de az, ahogyan megnyerték a meccset, azt kicsit tisztességtelennek tartom.

Nem szeretem kommentálni a játékvezetést, de mindenki látta, mi történt. És ezen a legmagasabb szinten ez nem megengedhető. Ugyanolyan szituációt ellenkezőleg ítélt meg az egyik és a másik tizenhatoson belül. Nem hiszem, hogy Németországnak szüksége van egy ilyesfajta rásegítésre. De azt kell mondjam, ma a spori volt a leggyengébb a pályán. Egyértelmű szabálytalanság volt, tisztán látszott, hogy (Orbán) Willit megtolta Gündogan

– utalt Rossi a németek vezető gólja előtt történtekre, a meccs előtt még az ellenfél táborában kritizált holland Danny Makkelie játékvezető és a videobíró ténykedésére.

– Persze nyilván nem csak emiatt veszítettünk, de ezért is. Egy játékvezető legyen követekezetes! Tényleg nagyon jó a német válogatott, de mi is teremtettünk helyzeteket, és ahogy akkor is elismertem, ha mellettünk volt, ma hadd mondjam: elpártolt tőlünk a szerencse. De amíg élünk, remélünk! Így kell hozzáállnunk az utolsó mérkőzéshez is, és győzni Skócia ellen, még ha az sem lesz egyszerű!

Szoboszlai Dominik elárulta: a Svájc ellen elrontott Eb-rajt után volt egy megbeszélésük a játékosoknak. Ennek volt az eredménye a németek elleni hozzáállás.

– Ez teljesen más volt, függetlenül attól, hogy az eredmény most sem úgy sikerült, ahogy elképzeltük. De a hozzáállás rendben volt, a futómennyiség rendben volt, a helyezeteink megvoltak, védekezni is védekeztünk, ahogy tudtunk. De azt sem szabad elfelejteni, hogy egy német válogatott ellen játszottunk, olyan játékosok ellen, akik nagy minőséget képviselnek.

Kitett magáért a csapat, de sajnos ma ez sem volt elég 

– mondta a csapatkapitány, aki az első német gól előtti vitatott szituációról inkább nem akart véleményt formálni, mondván: a játékvezető kritizálásából csak problémája adódna. Annyit azért mégis elárult, hogy tisztán látszott a lökés, a szép szál Orbán másként nem is esett volna el, hiszen

nem egy kis darab játékos, hogy a szél elfújja. Úgyhogy szerintem fault volt ellene. De mit is akarunk? Hagyjuk inkább...

– Mindig próbálok pozitív maradni, alapból egy pozitív srác vagyok, de azért két lábbal a földön kell maradnunk. Nem adjuk fel egy percig sem, kiélvezzük az utolsó mérkőzést, és ha tudunk csinálni egy bravúrt, akkor csinálunk, ha meg nem, akkor sajnos ebben ennyi volt – tért át a skótok elleni utolsó csoportmeccsre.

Nehogy azt higgye bárki, hogy így akartuk. Fel kell mérni, milyen csoportba kerültünk, milyen csapatok és milyen játékosok ellen játszunk, és kicsit reálisnak maradni. Talán az volt a probléma, hogy nem reaálisan gondolkoztunk, és túl nagy elvárásokat tűztünk ki magunk elé.

Mindig próbáltam csillapítani mindenkit: gyerekek, hiába a jó sorozatunk, azért Svájccal, Németországgal játszunk. Aztán a skótokkal fogunk, és az övék sem gyenge csapat!

Bolla Bendegúz amondó, nincs még veszve semmi:

– Most emelt fővel jöhettünk le a pályáról. 

Nincs még veszve semmi, van még hátra a skótok elleni meccs. Ha megszerezzük a három pontot, talán még minden lehetséges.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap (21.00, tv: M4 Sport), újra Stuttgartban játszik, Skócia ellen.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás