9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam





Rendre visszatérő téma a Forma–1-es versenyek kapcsán a helyszíni szolgáltatások (étel, ital) árai. A Hungaroringet is szokta kritika érni, az idei évben viszont sikerült elérni a plafont.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.07.
Módosítva: 2024.05.07.
Miami Nagydíj árak f1 hungaroring sportfogadás

Nem olcsó mulatság Forma–1-es futamot rendezni, éppen ezért a helyszíneken lévő szolgáltatások árai sokszorosak a normálhoz képest. A Hungaroringen minden évben témába jönnek az étel- és italárak, az árképzést rendre kritika illeti. A mogyoródi helyzet viszont semmi ahhoz képest, ami idén Miamiban várt a szurkolókra.

F1 Miami Grand Prix 2024
Brutális árak voltak a Forma–1-es Miami Nagydíjon Fotó: NurPhoto via AFP

A város 2022-ben tartott először F1-es futamot. A Hard Rock Stadium Circuitet már az elején sokkolta a világot, egy átlagos belépő nagyjából 750 ezer forintba került. Csökkenésről nem igazán lehet beszámolni, ennek ellenére idén is rengetegen voltak a helyszínen kíváncsiak a versenyre. A három nap alatt 275 ezer néző fordult meg a lelátókon.

Aki azonban megéhezett vagy megszomjazott a programok során, annak alaposan a zsebébe kellett nyúlnia. Egy flakon víz átszámítva 9 ezer forintba került, az ötös sörcsomag pedig 45 ezer forintba, írja a Motorsport. Az üvegesen kapható alkoholok között szintén igencsak borsos árcédulák találhatók. A ginért 200 ezer forintnyi dollárt kértek el. Összehasonlításképpen, a márkának a magyar bolti ára átlagosan 15 ezer forint.

Az ételek kapcsán a helyzet még durvább. Ha csak valami snackre vágyott az ember, szerezhetett nachost, ami potom 65 ezer forintnyi dollárba került. Ami még sokkolóbb, hogy ennek inkább örülni lehetett, tavaly még közel 100 ezer forintért kínálták a ropogtatnivalót. A csirkeszárny valamivel drágább, 67 ezer forint. Az „F1 tál”, amely egy titkos szószból, ribeye quesadillából, ropogós csirkéből, chipotle-ből és mustárból állt, átszámítva 105 ezer forintot kóstált.

Csak összehasonlításképpen, a Hungaroring árai ennél már jóval szolidabb képet mutatnak. A tavalyi információk alapján fél liter sörért 1800, ugyanennyi limonádéért pedig 1500 forintot kértek el. Az örökzöld sajtos-tejfölös (és kézműves) lángos 2500, a hamburger 3200, míg a gírosz 4000-5000 forintért volt kapható.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás