„Már most jobb Dibusz Dénesnél” – Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

A székesfehérvári kapus, Tóth Balázs mindent megtesz annak érdekében, hogy bekerüljön a magyar válogatott Európa-bajnoki keretébe.Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.04.18.
Módosítva: 2024.04.18.
fehérvár fc Tóth Balázs Balajcza Szabolcs sportfogadás dibusz dénes

Marco Rossi szövetségi kapitány és neki segítő pályaedzője a helyszínen látta Tóth Balázs robinzonádjait a Paks–Fehérvár FC NB I-es futballmeccsen (1-2). Ebből fakadóan rögvest megkezdődtek a találgatások, vajon a 26 éves fehérvári játékos – Gulácsi Péter és Dibusz Dénes mellett – harmadik kapuvédőként részt vehet-e a június 14-én kezdődő németországi Európa-bajnokságon.

Tóth Balázs
Tóth Balázs (pirosban) remek teljesítményt nyújt a fehérváriaknál – Fotó: Török Attila

Erre van reális esélyenyilatkozta a Metropol által megkérdezett Balajcza Szabolcs, aki korábban három évig Tóth kapusedzője volt a Puskás Akadémiánál. – Az élvonal záró öt fordulójában Rossiék árgus szemekkel figyelik majd a Szappanos–Tóth párviadalt, és érzésem szerint Balázsnak áll a zászló, mert szakmai mutatói meghaladják a Fradi-játékosét is, tehát Tóth már most jobb Dibusznál.

Az egykoron az Újpestben 301 bajnokin bizonyító 44 éves szakember minden szempontból kiváló, modern játékosként írja körül korábbi tanítványát. 

Fizikuma, testi felépítése, izomzata, testmagassága mellett technikai képzettsége alapján jobbnak tartom valamennyi hazai kapuvédőnél, erről különféle statisztikai felmérések is vallanak. Elhivatottsága, akaratereje, szorgalma Dibusz elé emelte, rutinja, 100 élvonalbeli meccse tekintélyes. Bátorságát láthatták, mert amikor a paksi meccs hajrájában betaszajtották a kapuba, kibokszolta a labdát, és őrizte a vendéggyőzelmet.

Nem ok nélküli, hogy a június 30-ig kölcsönjátékosként a Fehérvárt erősítő szőke játékos kapcsán opciós vételi jogával élnek, azaz Balázst végleg kivásárolják felcsúti szerződéséből.

– Egyik remek hárítása után láthatták a tévében, amint Rossi elismerősen mosolygott, ami jelzés arra, hogy komolyan számol vele. Mivel a fehérváriak várhatóan kijutnak a nemzetközi kupaporondra, ott is bizonyítja tehetségét, egy esetleges külföldi szerződése sem kizárt. A titka egyszerű: kiváló helyezkedés és az az egyensúlyozási képessége, amit közösen sajátítottunk el. Még manapság is felhív Felcsúton, tanácsot kér, igaz, kapcsolatunk valamicskét lazult azóta, hogy távozott Székesfehérvárra – tette hozzá a Puskás Akadémia kapusedzője.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás