Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről





Megszórták Lipcsében a BL-elődöntős Dortmundot, a csatárok helyett mégis a magyar kapus volt a rangadó hőse. Vicc vagy komoly, amit Gulácsi Péterről mondott Marco Rose?



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.04.28.
Módosítva: 2024.04.28.
Gulácsi Péter Bundesliga RB Leipzig Dortmund sportfogadás

„Parádézva jubilált”, Gulácsi Péter erődemonstrációt tartott” – számolnak be többek között a német sportsajtóban a szombati RB Leipzig–Borussia Dortmund (4-1) Bundesliga-rangadóról. Hiába a csapattársai lőtték rommá a Bajnokok Ligája-elődöntős rivális hálóját, ő volt a tavasz egyik legfontosabb mérkőzésének a hőse. A vendégek vezetésekor bravúros védésekkel tartotta a lelket a lipcseiekben, majd a fordítás után is oroszlánrészt vállalt a legnagyobb vetélytárs lelépéséből.

Gulácsit már leírták, de kifizetődött a kitartása
Gulácsit már leírták, de kifizetődött a kitartása (Fotó: Stuart Franklin / Getty Images)

A februári nagy visszatérése óta a német focibajnokságban legyőzhetetlen kapus a 300. tétmeccsén szenzációs teljesítménnyel ünnepelt.

Gulácsi mérlege a visszatérése óta:

  • 11 Bundesliga-meccs, 9 győzelem, 2 döntetlen;
  • ezeken 30-7-es gólkülönbség;
  • 5 hazai mérkőzés kapott gól nélkül.

Gulácsi bravúrjai láttán Marco Rose vezetőedző sokatmondó kijelentést tett a nemrég már leírt magyar klublegendáról. Miután csak a lefújást követő sajtótájékoztatón tudta meg kapusa jubileumát, viccelődött vele egy sort – vagy komolyan gondolta?

„Elnézést kell kérnem ezért Pete-től, de nem tudtam róla. Talán a sajtófőnökünk elárulhatta volna időben” – korholta tréfásan Rose a mellette ülő Till Müllert.300 meccs, ez nagy érdem, büszke lehet rá! Stabilitást ad a csapatnak.”

Csak így tovább! Talán újabb 300 meccsig.

„Akkor majd szóltok róla időben?”

Rose szavai azért lehetnek jelzésértékűek, mert a visszavonulással is fenyegető keresztszalag-szakadása után sokáig mellőzte a korábbi alapembert. Február elején, egy hármas vereségsorozat után 16 hónap múltán védhetett újra Gulácsi a német topligában – azóta ível felfelé a Lipcse formája. Pedig decemberben és januárban még arról szóltak a hírek, hogy valószínűleg már sosem védheti az RB Leipzig kapuját. Ő azonban Premier Leage-ajánlatot is visszautasítva maradt, hogy megharcoljon a régi helyéért. 

Sikerült, nem is akárhogyan! Nyártól pedig újabb nehéz kihívás vár rá, hiszen érkezik a 10 millió euróért (3,9 milliárd forint) vett belga tehetség, Marteen Vandevoordt. Eddig mindenki biztosra vette, hogy a 22 éves kapus mellett labdába sem rúghat, kispadra szorul vagy távozik Gulácsi. A tavaszi csúcsteljesítménye láttán azonban fordulhat a kocka.

A szintén magyar válogatott csapatkapitány, Orbán Willi is kiemelte Gulácsi remeklését.

„Pete újra a régi. Abszolút úr a gólvonalon, okos döntéseket hoz a labdával. Fontos számunkra, hogy megint csúcsformában van” – mondta a 200. lipcsei Bundesliga-meccsét játszó védő, aki csak azt sajnálja, hogy ha képesek így elintézni a BL-elődöntőst, akkor különösen fájó, hogy idén a Szuperkupán kívül egy trófeát sem nyerhetnek.

Ez valami egészen különleges volt!

„Hihetetlen tartást mutattunk. De nem dőlhetünk hátra, pénteken Hoffenheimben is bele kell adnunk mindent, hiszen még nem értük el a legfőbb célunkat, hogy legalább az első négyben végezzünk” – intett óvatosságra Gulácsi Péter, noha a Dortmunddal szembeni 5 pont előnnyel szinte már zsebben érezhetik a fontos őszi BL-indulást.

Ami a jubileumát illeti, az Instagramon így üzent a lefújás után a gyepen a kisfiaival együtt ünneplő magyar kapus:

„Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy elértem a 300 meccsig az RB Leipzignél! Felejthetetlen ez a 9 év, csodálatos pillanatokkal, fejlődéssel, címekkel, nehéz időszakokkal és megannyi emlékkel. És még sokat is várok a jövőben!”

– célzott Gulácsi talán arra is, hogy a következő szezonban is áll a kihívás elé, és felveszi a kesztyűt a konkurenciával szemben.

A Bundesliga élcsoportja 31 forduló után: 1. Leverkusen 81 pont, 2. Bayern 69, 3. Stuttgart 64, 4. Lipcse 62, 5. Dortmund 57.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás