"Kiüvöltötte magát a közeli erdőben" - titkot árult el édesapjáról a magyar fociedző





Legendás apa és szintén futballista fia. Utóbbinak nem könnyű kenyér. Bozsik Péter, ifjabb Albert Flórián mellett ez a sors jutott Várhidi Péternek is. A korábbi szövetségi kapitány eltávolodott a profi focitól, gyerekekkel foglalkozik Nagykanizsán.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.03.09.
Aranycsapat Várhidi Pál Újpest

Várhidi Pál tagja volt a tágabban értendő Aranycsapatnak, ott volt az 1954-es világbajnokságon, így ő is vb-ezüstérmes, a magyar labdarúgás kollektív tudatába mégis inkább azzal írta be magát, hogy az Újpest a hetvenes években az ő irányításával hétszer nyert bajnoki címet. Csakúgy, mint Bozsik, József, ő sem akarta, hogy a fia labdarúgó legyen. Mégis az lett. Várhidi Péter játékosként többnyire az NB II-ben játszott, de az NB I-ben is szerepelt. Majd az édesapját követte és edző lett. Ő is bajnoki aranyérmet szerzett az Újpesttel, sőt később szövetségi kapitánnyá avanzsált, egy máig rossz emlékű utánpótlás meccs, a Szerbia elleni 8-0-s vereség törte kerékbe az edzői karrierjét. Évek óta gyerekekkel foglalkozik Nagykanizsán és persze továbbra is a Sport Tv egyik szakkommentátora.

Várhidi Péter és édesapja, Várhidi Pál

Hirtelen haragú ember volt, a meccsek feszültségei valósággal kirobbantak belőle. Ha kikaptak, akkor inkább elmentem aludni, mielőtt hazaért volna, de ha nyertek, akkor sem tudott könnyen megnyugodni. Előfordult, hogy este tízkor beült az autójába, azt sem tudtuk, hova megy, aztán kiderült, hogy kivezetett egy közeli erdőbe, és ott kiüvöltötte magát

 – jellemezte az édesapját Várhidi Péter a Magyar Nemzetnek adott interjúban, megemlítve, hogy az édesanyja segítségével gyerekként titokban kezdett el futballozni.

Várhidi Péter 1998-ban bajnoki címet szerzett az Újpesttel, 2006-2008 között a válogatott szövetségi kapitánya volt. Merész kísérletbe kezdett, fiatalokra építette a nemzeti csapatot.

– A közvélemény nehezen emésztette meg, és úgy vette, hogy szórakozom a válogatottal. Szentül hittem, hogy ez a járható út, ez a jövő, a jelen pedig a máltai vereség és a hetvenhatodik hely a világranglistán. Korábbi alapemberek megsértődtek, de szerencsémre Hajnal Tamás és Juhász Roland mellém állt, és sokat számított Gera Zoltán hazajövetele a válogatottba. Ők hárman alkották az alapot, nem is csalódtam bennük, és köréjük tettem be a fiatalokat – beszélt erről az időszakról.

Várhidi Péter a vele készített interjúban a Szerbia ellen 8-0-ra elvesztett gyászos emlékű utánpótlásmeccsről, a Sport TV-ről és a mostani munkájáról is őszintén beszélt. A teljes interjú a Magyar Nemzeten olvasható.





Ezeket olvastad már?
Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás