Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit





Messze még a világelit, de rövidesen nagyot ugorhatnak előre Dárdai Pál futballista fiai. Mindent bele, Palkó, Márton és Bence!



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.03.28.
Dárdai Pál DÁRDAI BENCE Dárdai Márton Dárdai Palkó sportfogadás

Profi szinten egyedülálló, hogy Dárdai Pál vezetőedzőként mindhárom fiát a labdarúgó-csapatában tudhatja. A Hertha kiesése a német Bundesliga-élvonalból egyikük piaci értékének sem tett jót, de biztosra vehető, hogy rövidesen Dárdai Mártont és Dárdai Bencét is a jelenleginél jelentősen többre taksálhatja a Transfermarkt (a súlyos sérüléséből felépült bátyjuk, Dárdai Palkó is előreléphet). Annyi biztos, hogy a futballista-testvérek összehasonlításában bőven van még potenciál a fiatal és sokra hivatott Dárdai-fiúkban.

Dárdai Bence, Palkó, Pál és Márton (balról jobbra): a négyesük világszám, de a focista testvérek mezőnyében még van hová fejlődniük
Dárdai Bence, Palkó, Pál és Márton (balról jobbra): a négyesük világszám, de a focista testvérek mezőnyében még sokan megelőzik őket / Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A legidősebb, a 24 éves Palkó 800 ezer eurónál (316 millió forint) tart, noha bő egy éve ennek az összegnek a negyedével többet ért, még a Fehérvár NB I-es erősségeként. A magyar válogatottban a múlt héten bemutatkozott 22 éves öccse, Márton 2,5 millió eurón (987 millió forint) áll, pedig 2021 végén még 6 millió euróra (2,4 milliárd forint) saccolták. A közeljövőben újra megindulhat fölfelé, éppen a nemzeti csapatba kerülése miatt – különösen, ha nyáron az Európa-bajnokságon is szerepel majd, és az sem kizárható, hogy utána Bundsliga-csapathoz igazol. A legifjabb fivér, a 18 éves Bence egyelőre 2 millió eurót (790 millió forint) ér, s bár ő még „csak” Európa-bajnok német ifjúsági válogatottnak mondhatja magát. Nyártól a Wolfsburg Bundesliga-játékosaként ő ugorhat a legnagyobbat a ranglistán.

Hármuk értékét tehát együttesen 5,3 millió euróra (2,1 milliárd forint) becsüli a számos kritériumot vizsgáló szakportál. Ebben a tekintetben még nagyon messze vannak a világelittől, de a koruk és a tehetségük alapján ez gyorsan változhat. 

A legtöbbre taksált focista-testvérek túlnyomó többségére az jellemző, hogy egyikük szédítő összeget érő világsztár, míg a másikuk messze nem olyan sikeres, és legfeljebb pár százezer vagy néhány millió eurós értéket képvisel. Ilyen például a vonatkozó toplistát vezető angol Jude és Jobe Bellingham (itt előbbi, a Real Madrid sztárja 20-szor annyit ér, mint 18 éves öccse).

Ugyanez vonatkozik mögöttük a Mbappé-fivérekre is (igaz, a fiatalabbik 17 évesen még csak a PSG ifijei között nevelkedik). Ellenpélda viszont a képzeletbeli dobogón harmadik Theo és Lucas Hernández. Mindketten sokszoros francia válogatottak, mindketten európai topliga topcsapatát erősítik; míg a 28 éves Lucast (PSG) 45 millió euróra (17,8 milliárd forint) taksálják a szakértők, addig két esztendővel fiatalabb öccsét, Theót (AC Milan) 60 millió euróra (23,7 milliárd forint). Ők tehát inkább az olyan, egyaránt klasszisnak számító focista-testvérek hagyományait követik, amilyenek például a holland Ronald és Frank de Boer, a dán Michael és Brian Laudrup, az angol Phil és Gary Neville voltak.

Az alábbi 10-es toplista további érdekessége, hogy Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársaiból ketten (Luis Díaz és Alexis Mac Allister) is a világ legértékesebbjei futballistái közé tartoznak a testvérükkel.

A legtöbbre taksált testvérpárok a futballban:

1. Jude Bellingham (Real Madrid) és Jobe Bellingham (Sunderland) – 189 millió euró (74,6 milliárd forint);

2. Kylian Mbappé (PSG) és Ethan Mbappé (PSG U19) – 180,5 millió euró (71,2 milliárd forint);

3. Theo Hernández (Milan) és Lucas Hernández (PSG) – 105 millió euró (41,4 milliárd forint);

4. Marcus Thuram (Inter) és Khéphren Thuram (Nice) – 95 millió euró (37,5 milliárd forint);

5. Leroy Sané (Bayern) és Sidi Sané (Braunschweig) – 80,35 millió euró (31,7 milliárd forint);

6. Luis Díaz (Liverpool) és Jesús Díaz (Barranquilla) – 75,15 millió euró (29,7 milliárd forint);

7-8. Alexis Mac Allister (Liverpool) és Kevin Mac Allister (Union SG) – 75 millió euró (29,6 milliárd forint);

Nico Williams és Inaki Williams (mindkettő Bilbao) – 75 millió euró (29,6 milliárd forint);

9. Rasmus Höjlund (Manchester Utd.) és Oscar Höjlund (Köbenhavn) – 65,5 millió euró (25,9 milliárd forint);

10. Jurrien Timber (Arsenal) és Quinten Timber (Feyenoord) – 62 millió euró (24,5 milliárd forint);

...

Dárdai Palkó, Dárdai Márton és Dárdai Bence (mindhárom Hertha) – 5,3 millió euró (2,1 milliárd forint).

(Forrás: Transfermarkt)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 





 





Ezeket olvastad már?
Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás