Klopp bekeményített, Szoboszlai tiltólistán van





Megálljt parancsolt 10 játékosának a Liverpool edzője. Szoboszlai Dominikéknak előbb teljesíteniük kell, csak utána kapnak engedélyt, hogy folytassák a hagyományt.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.08.
Módosítva: 2024.02.08.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Bill Shankly liverpool hagyomány

Érdekes belső szabályra derült fény a Liverpool futballcsapatának háza tájáról. Szoboszlai Dominiknak és kilenc játékostársának Jürgen Klopp megtiltotta, ami a többieknek engedélyezett a hazai meccseik előtt. 

Szoboszlai és kilenc társa egyelőre tiltólistán van Kloppnál
Szoboszlai és kilenc társa egyelőre tiltólistán van Kloppnál  Fotó: Getty Images

A magyar középpályáson kívül ez érvényes Darwin Núnezre, Alexis Mac Allisterre, Cody Gakpóra, Endo Vatarura, Ryan Gravenberchre, Stefan Bajceticre, Ben Doakra, Jarell Quansah-ra és Conor Bradley-re.

Az Anfield Roadon még a legendás menedzser, Bill Shankly vezette be több mint egy évszázaddal ezelőtt, hogy a pályára lépés előtt megérintik a játékoskijáró végén virító „This is Anfield” (Ez az Anfield) feliratot.

– Azért van ott, hogy emlékeztesse a fiúkat, hol játszanak, az ellenfeleket pedig arra, hogy ki ellen játszanak – indokolta a tábla felszerelését a Liverpoolt 15 évig szolgált sikeredző.

A liverpooli focistáknak azóta is szokása a felirat megérintése, de Shankly mai utódja, Klopp 2016-ban bekeményített. Azóta csak azoknak a focistáinak engedi ezt, akik már nyertek legalább egy rangos trófeát a klubnál. Miután a 2022-es FA-kupa óta nem nyertek egy sorozatot sem, az azóta igazolt kerettagok – köztük Szoboszlai – számára ez is egyfajta motivációt jelent.

Klopp egyébként először ellenfélként találkozott a liverpooli hagyománnyal.

– Ez a tisztelet jele. Megérintettem, amikor a Borussia Dortmund edzője voltam, de kikaptunk 4-0-ra – emlékezett vissza Jürgen Klopp a 2010-s felkészülési mérkőzésre.

A Liverpool először február 25-én, a Chelsea elleni Ligakupa-döntőben nyerhet újabb trófeát. Egyelőre kérdés, hogy az angol sztárklubnál nem titkoltan nagy sikerekre éhező Szoboszlai addig felépül-e rejtélyes sérüléséből.





 





Ezeket olvastad már?
"A Fradi Magyarországon egy vallás" - 125 éves lett az FTC

"A Fradi Magyarországon egy vallás" - 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás