„Ő a legjobb magyar edző” – nem kertel a magyar válogatott korábbi játékosa

Zsinórban három vereséget szenvedett az MTK a labdarúgó NB I-ben. A csapat egykori játékosa, Kékesi Rezső legközelebb akkor megy MTK-meccsre, amikor korábbi csapattársa, Bognár György érkezik az Új Hidegkuti-stadionba.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.02.21.
labdarúgás MTK Bognár György paks

Az előző fordulóban óriási trauma érte az MTK-t, amely 6-1-re kikapott a Puskás Akadémia otthonában. „Képzelhetik, mit éreztünk, tanácstalanul néztünk egymásra Gáspár Józsival és Boda Imivel” – mesélte a Metropolnak Kékesi Rezső, az MTK egykori játékosa, aki korábbi csapattársaival nézte a meccset. „Ebben a bajnokságban két mérkőzésen 11 gólt kaptunk a felcsútiaktól. Erre nehéz értelmeset mondani…”

Bognár György
Bognár György kiváló csapatot hozott össze Pakson (Fotó: Domotor Csaba)

Az egykori pengés középpályásnak felvetettük: ha ők a múltban ekkora vereségeket szenvedtek volna, akkor edzőjük, Verebes József miként reagált?

„A Mágussal hasonló helyzetbe kerülni elképzelhetetlen volt” – válaszolta Kékesi. – „Igaz, egy alkalommal a Videotontól 5-0-ra kikaptunk, noha végighajtottuk a meccset és húsz helyzetet kidolgoztunk. Eközben a fehérváriak ötször jutottak el a kapunkig, de mindannyiszor gólt lőttek. Verebes az öltözőben mindenkinek gratulált, és tudatta velünk: ez az a vereség, amitől talpra állunk majd. Igazat mondott, onnantól hét bajnokit sorozatban megnyertünk.”

A 66 esztendős, háromszoros válogatott Kékesi csak akkor látogatott ki az Új Hidegkuti-stadionba, amikor még Bognár György volt az MTK edzője.

„Megígértem Gyurinak, hogy március harmadikán, a 23. fordulóban az MTK–Paks-meccsen ott leszek, elvégre élmény látni, milyen kiváló együttest kovácsolt össze. Ezen persze nem csodálkozom, már játékosként is hangosan irányított a pályán, amikor együtt futballoztunk az MTK-ban. Olyan észrevételei voltak, amikkel segített a csapatnak. Nincs kétségem afelől, jelenleg ő a legjobb edző az NB I-ben.”

Az MTK pénteken a Mezőkövesdet fogadja a 22. forduló első meccsén, míg a Paks vasárnap Kisvárdára látogat.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás