Dárdaiék különleges karácsonyra készülnek: már a disznóvágás sem a régi





Kényszerből több hagyományukkal szakítanak Dárdai Pálék. Berlinben maradnak a fiúk, és már a disznóvágás is új módi szerint zajlik. Így tervezi az ünnepeket a Hertha magyar edzője.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.12.19.
Módosítva: 2023.12.19.
Dárdai Pál halászlé disznóvágás karácsony család

A sereghajtó Osnabrück elleni, csalódást keltő 0-0-s évzárás ellenére Dárdai Pál elégedett csapata őszi teljesítményével. Elvégre a német labdarúgó-Bundesliga élvonalából kiesve, sokáig a csőd szélén egyensúlyozva sikerült katasztrofális kezdés után a hetedik helyig előrelépni a tabellán, és a Német Kupában is nyolcaddöntős a Hertha (január végén a Kaiserslautern lesz az ellenfele). A magyar edző megfogalmazása szerint szinte a nulláról újjáépítve majdnem a maximumot nyújtották eddig a másodosztályban. 

Dárdai Pál idén Berlinben hagyja a fiait
Dárdai Pál idén Berlinben hagyja a fiait, feleségével és a képen látható kutyájukkal jön haza az ünnepek között (Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport)

Legfőbb karácsonyi kívánsága, hogy a januári folytatásra felépüljenek a sérültjei, köztük két fia, Palkó és Bence. Részben éppen emiatt a szokásoktól eltérően zajlik majd a Dárdai család ünnepi időszaka.

„Szentestére itt maradunk” – mondta Dárdai, aki tehát ezúttal Berlinben eszi az ilyenkor elmaradhatatlan halászlét.

„A fiaim, Palkó és Bence egyaránt sérültek, Zecke és egy fizioterapeuta dolgozik velük tovább” – utalt Dárdai Pál a sérülteknek a téli szünet alatt is különmunkát dirigáló segítőjére, Andreas „Zecke” Neuendorfra.

A fiúk a kötelező programjuk miatt ezúttal nem is utaznak a szüleikkel Magyarországra, és a néhai nagyapjuk, idősb Dárdai Pál emlékére megrendezett hagyományos teremtornán sem lépnek pályára.

Dárdai Pál és fiai (balról Bence és Palkó, jobbra Márton): már a legkisebb, Bence is a Hertha felnőttcsapatával készül
Dárdai Pál és fiai (balról Bence és Palkó, jobbra Márton): idén nem fociznak együtt itthon – Fotó: Nemzeti Sport

Ha minden jól megy, karácsony után a feleségemmel és a kutyánkkal rövid időre Magyarországra tudunk menni, disznóvágásra. De természetesen már az európai normák szerint 

– tette hozzá a családi hagyománynak számító programponthoz, kiemelve: „Manapság már nem mi öljük le a disznót. Az emberek már felezve hozzák!”

„Utána lesz a hagyományos teremfocitorna, ahol már évek óta játszunk. Mindig nyolc csapattal és 300 néző előtt, ahol mindannyian együtt játszunk, iszunk, táncolunk és nevetünk. Aztán egy napra termálfürdőbe megyünk, mielőtt szilveszterre visszatérnénk Berlinbe” – mesélt az ünnepek programjáról Dárdai Pál.

A Hertha téli szünete csütörtöktől január 3-áig tart. Négy nap múltán spanyolországi edzőtáborba utazik a Dárdai-csapat. A „tavaszi” szezon január 21-én, a Fortuna Düsseldorf elleni hazai bajnokival kezdődik.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás