Heti top: letaglózó hírt kapott a Fradi focistája, túlélésről beszélt az edzője





Főszerepben a Konferencialigában vigasztalódó Fradi, és súlyos sérülést szenvedett új játékosa, valamint a Németországban is csodált trükkjeiről mesélő Orábn Willi. Ezek voltak a Metropol legolvasottabb sporthírei a július 31. és augusztus 6. közötti héten.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.08.06.
Módosítva: 2023.08.06.
Fradi Halmai Ádám Máté Csaba Willi Orbán Halmai Gábor

A krízisből kilábaló Fradi átvette a főszerepet Szoboszlai Dominiktől – legalábbis, ami a Metropol-olvasók érdeklődését illeti. Az alábbiakban összegyűjtöttük a mögöttünk hagyott hét legolvasottab sporthíreit.

Fotó: Szabolcs László/Ripost

Súlyos mondatokkal vezette föl a Ferencváros labdarúgócsapatának írországi kupavisszavágóját Máté Csaba. A Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után kinevezett vezetőedző a Shamrock Rovers elleni hazai 4-0-s siker után a továbbjutást illetően nyugodt lehetett, de kiemelte, hogy jelen helyzetében a Fradi nem csak „túlélni” akarja a Konferencialiga második selejtezőkörét, hanem idegenbe is nyerni ment.

– Az első forduló eredményének ismeretében nagyon fontos lesz, hogy ne csak „túlélni” akarjuk a mérkőzést, hanem nyerjünk is – mondta Máté, akinek teljes nyilatkozata ide kattintva olvasható. Azóta a zöld-fehérek edzőjük intelmeit betartva, Dublinban is legyőzte a Shamrockot.

*

Az FTC egyik új nyári szerzeménye, Halmai Ádám nagyon balszerencsésen kezdte a ferencvárosi időszakát: az egyik edzőmeccsen térdszalagszakadást szenvedett támadó műtétje után legkorábban tavasszal futballozhat újra.

A Metropol megkeresésére édesapja, az 57-szeres válogatott Halmai Gábor mesélt arról, milyen nehezen viselte fia a vele történteket. A hajdani Kispest- és MTK-sztár szavait itt olvashatod.

*

Akármilyen furcsa is, Orbán Willi nagyobb sztár Németországban, mint itthon. A profizmusával a német Bundesliga mezőnyéből is kiemelkedő magyar válogatott védő a bajnoki rajt közeledtével terjedelmes interjút adott a Bild am Sonntagnak.

„Őrült trükkjeit” sorolva beszélt a titokzatos varázsshake-jéről és a reggelire fogyasztott tatárbifsztekről éppúgy, mint a kínkeserves edzőtáborban is végzett pluszmunkájáról, a szabad óráiban bújt szakkönyvekről és eddigi lipcsei csapattársa, Szoboszlai Dominik liverpooli álomszerződésének hátteréről. Sőt, az itt összefoglalt beszélgetés során még a Real Madrid megkeresése is szóba került.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás