Csercseszov nem kertel, ezt várja a Fraditól a következő szezonban





A Ferencváros sorozatban az ötödik bajnoki címét nyerte meg. Ilyen szériára korábban csak egyszer, még 1909 és 1913 között volt képes.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.05.07.
Módosítva: 2023.05.07.
Fradi Bajnokok Ligája sztanyiszlav csercseszov Ferencváros

A már bajnok Ferencváros hazai pályán 3-0-ra győzött a Kisvárda ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. A zöld-fehérek pénteken, a Kecskemét vereségének köszönhetően játék nélkül szerezték meg történetük 34. bajnoki elsőségét. Sztanyiszlav Csercseszov a Fradi vezetőedzője elárulta, egyelőre nem volt idejük ünnepelni.

Ferencváros, bajnoki cím
Fotó: Illyés Tibor / MTI

„Pénteken kaptuk a hírt, hogy bajnokok lettünk, így nem volt időnk ünnepelni, hiszen készültünk a szombati, Kisvárda elleni meccsre. Szerettünk volna jól és eredményesen játszani a fantasztikus szurkolóink előtt. Azt hiszem, ez sikerült is, ilyen hangulatra és ilyen meccsre számítottam – kezdte a tréner. – Tudtuk jól, hogy a Kisvárda egy harcos, fizikálisan is erős csapat erős kontrajátékkal. Az első félidőben is kompaktak voltunk, de a második játékrész jobban sikerült, és végül simán meg is nyertük a találkozót.”

Az orosz szakember hozzátette, a következő szezonban már a Bajnokok Ligájában szeretne játszani a csapattal.

„Tavaly, amikor megérkeztem, egy pont volt csupán az előnyünk, idén – többé-kevésbé – végig stabilan játszottunk. Boldog vagyok, hogy sikerült megvédeni bajnoki címünket. Bízom benne, hogy a nemzetközi színtéren is még jobbak leszünk a következő szezonban, ezúttal már a Bajnokok Ligájában.”

A Kisvárda elleni meccsen Pászka Lóránd megszerezte élete első Fradi-gólját, valamint a 18. születésnapját épp a találkozó napján ünneplő Lisztes Krisztián is betalált, míg a harmadik gólt Samy Mmaee szerezte. 

„Nagyon boldog vagyok – értékelt Lisztes Krisztián. – Különleges nap ez így számomra, hogy bajnoki címet tudtunk avatni a Groupama Arénában a születésnapomon, és még góllal is meg tudtam hálálni a bizalmat. A szünet után úgy éreztem, hogy jött egy lökés a csapatnak, és szinte gálameccset tudtunk játszani. Belülről is nagyon élveztük a játékot.”

Lisztes kiváló formában játszik, a hetedik bajnokiján már az ötödik gólját szerezte.





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

„Még több kell” – Kitálalt a Fradi edzője Lisztes Krisztiánról

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás