RETRO RÁDIÓ

Újjáalakult a Kelemen Kvartett





Újjáalakult a Kelemen Kvartett, amely a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozaton mutatkozik be a magyar közönségnek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.05.
zene

A Kelemen Kvartett mintegy három éve ideiglenesen feloszlott, de a múlt év decemberében két új taggal újra létrejött. A két alapító, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin Vashti Mimosa Hunter brit csellóművésszel és Jonian Ilias Kadesha albán-görög származású hegedűművésszel a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozaton két koncerten adják elő Bartók Béla egész életművét felölelő hat vonósnégyesét - közölte az együttes szerdán az MTI-vel.

Kelemen Barnabás, Kokas Dóra, Homoki Gábor és Kokas Katalin (elöl b-j) a Kelemen Kvartett koncertjén a Kaposfest nemzetközi kamarazenei fesztiválon a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában 2013. augusztus 18-án. A háttérben Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész/MTI Fotó: Varga György

A két új tag olyan művészekkel játszott együtt, mint Martha Argerich, Steven Isserlis, Schiff András, Takács-Nagy Gábor, Nicolas Altstaedt vagy Pekka Kuusisto. Tíz éve alapították meg zongorástriójukat, a Trio Gaspard-t Nicholas Rimmel zongoraművésszel. A trióval több rangos nemzetközi versenyt megnyertek és állandó vendégei Európa legrangosabb fesztiváljainak és koncerttermeinek.

A zeneirodalom csúcsaként számon tartott hat vonósnégyes mindegyike más-más korszakában született a zeneszerzőnek, és mindegyik egy életművön belüli külön korszak és stílus. Minden hangja egy kincs!” - idézi a közlemény Kelemen Barnabás szavait, akit Bartók Béla műveinek leghitelesebb hazai előadójaként tartanak számon.

A koncertet a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteken online közvetítik a Budapest Music Centerből április 13-án és 16-án.





Ezeket olvastad már?
Útibeszámolók – Fedezd fel Észak-Macedóniát!

Útibeszámolók – Fedezd fel Észak-Macedóniát!

Látogass el a Gyermekvasút fűtőházába!

Látogass el a Gyermekvasút fűtőházába!

Étkezéstörténet: Utak, tévutak – Aktivitás Szenior Akadémia

Étkezéstörténet: Utak, tévutak – Aktivitás Szenior Akadémia

Asztro-matiné: Meteoritok - csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Asztro-matiné: Meteoritok - csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás