A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 51 felsőoktatási intézményről szerezhetnek be információkat az érdeklődők január 21-23 között, amely elősegítheti döntésüket a továbbtanulásról a február 15-i jelentkezési határidőig.

Maszlavér Gábor főszervező elmondta: szinte az összes hazai egyetem, illetve felsőoktatási intézmény egyszerre jelenik meg az online térben, mintha egy óriási nyílt napot tartanának. A program során 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd meglátogatni. A“látogatók” az egyetemek képviselőivel, azaz intézményvezetőkkel, tanárokkal és diákokkal több szinten is kommunikálhatnak: a legtöbb standon meghatározott időben tájékoztató fórumokat tartanak, de privát kérdésekre is biztosítanak lehetőséget live-, illetve videochat alkalmazásokon keresztül.

A kiállítók a leggyakrabban megjelent kérdésekből és az azokra adott válaszokból (Q&A) összeállítást jelenítenek meg az üzenőfalon. A már megszokott színpadi előadások sem maradnak ki a programból, így érkeznek a legfrissebb hírek felvételiről, pontszerzési lehetőségekről, vagy éppen az e-felvételi rendszer használatáról. A rendszer befogadóképességét szem előtt tartva, a szervezők naponta két idősávban (egy délelőtti és egy délutáni időintervallumban) biztosítanak belépést.