A filmről:
„2015-ben egy nem éppen hétköznapi izlandi edző, Brynjar Karl Sigurðsson úgy dönt, hogy kosárlabdacsapatot alapít, és a legkisebbeket nem a megszokott módon, hanem saját, sokak által vitatott módszerével tanítja kosárlabdázni. A nyolcéves kislányokat nemcsak a sport szeretetével, fegyelemmel, technikai tudással és csapatszellemmel oltja be, hanem pszichésen is felkészíti őket a versenyhelyzetekre.

Fotó. cinemacity.hu

Vezetése alatt a csapat nagyon hamar a korosztálya legjobbja lesz, idősebb lánycsapatokkal egy ligában szerepelnek. Sigurðsson a kislányokból igazi sportolókat nevel, akik nemcsak a pályán, hanem a valós életben is helytállnak, kiállnak saját magukért. Az edző azonban még ennél is magasabbra szeretné emelni a lécet. Az egyetlen lehetőség a fejlődésre, hogy a lányok csak fiúkból álló csapatokkal is összemérjék tudásukat. A külföldön természetes fiú-lány meccseket azonban a női egyenjogúságról híres szigetország kosárlabda-szövetsége érdemi párbeszéd nélkül letiltja.”

Eredeti cím: Raise the Bar
Időpont: január 24., 11 óra
Helyszín: Mammut I–II. (1024 Budapest, Lövőház utca 2–6.)
Bővebben itt.

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg országosan a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált. Közel 50 filmet, mintegy 200 vetítésen, több mint egy héten át láthat a dokumentumfilmek lelkes közönsége Budapesten a Cinema City Mammut II. mozitermeiben és 10 nagyvárosban országszerte. Az esemény a világ legrangosabb és legújabb (2020-ban és 2021-ben készült) nemzetközi sikerfilmjeit mutatja be. Az idei fesztivál szlogenje: Bátor filmek.