RETRO RÁDIÓ

Ismerd meg a vérbeli juhászok tudását! – akik együttműködnek a természettel





Mit üzen a ma emberének a pásztorok tudománya? A Hagyományok Háza vendégei október 14-én, 17 órakor Molnár Zsolt etnoökológus és Sáfián László juhász.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.14.
juhász

2020 őszén egy különleges film készült egy nyírségi juhásszal. A háromórás felvételen – ami két földi és egy légi kamerával készült (operatőr, rendező: Karácsony Sándor) – Sáfián László pásztor egyetlen délutánját követhetjük végig, azaz azt, hogyan legel a legelőn egy juhnyáj. Tulajdonképpen más történet nincs is. A film egyedisége, hogy a pásztor – Molnár Zsolt etnoökológus kérdéseire válaszolva – maga magyarázza látottakat, azaz, hogy valójában mi is történt a délután során: miért ott legelt a juh, ahol, és miért ott állt a pásztor, ahol.

Fotó: Facebook

A film linkjére eddig több mint 150 000-en kattintottak, és 16 000-en végig is nézték. Ez váratlan meglepetés volt. Az előadás során a cél, hogy közösen átbeszéljék, mit is jelent egy mai embernek egy ilyen film, illetve a pásztorok tudománya. Az előadáson való részvételnek nem feltétele a film otthoni végignézése, de az eddigi tapasztalatok alapján, ez hozzájárul a beszélgetésben való aktív részvételhez, és a közös beszélgetés szellemi gazdagságához.

A film itt tekinthető meg.

További részletekért kattints ide.

Teljes árú belépő: 800 forint





Ezeket olvastad már?
Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás