A MosolyTáska-akcióban a gyerekek a tanév végén felajánlhatják a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskáikat, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászoruló gyerekeknek. A tanulók május 23. és június 23. között adhatják le a jó állapotú iskolatáskákat, melyeket augusztusban olyan családok gyermekei kapnak meg, akik számára a táskavásárlás nehézséget jelentene.

Fotó: maltai.hu

A hátizsákokat a gyerekek megtölthetik az év során megmaradt, de még bontatlan vagy nem használt írószerekkel, füzetekkel, vagy üresen is leadhatják a kapcsolattartó tanárnak. A MosolyTáskát személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, bíztató üzenetet helyeznek el benne leendő tulajdonosának.

A szervezők arra hívják fel az adományozó gyerekek és szülők figyelmét, hogy olyan táskát ajánljanak fel, amely nekik is örömet okozna, és szívesen elfogadnák: hibátlan, tiszta, használható eszközöket adományozzanak. A felajánlott táskákat a kapcsolattartó tanárok dobozokba helyezik, melyeket a GLS szállít el a Máltai Szeretetszolgálat raktárába. A máltai munkatársak a nyár végén olyan gyerekeknek adják át a táskákat, akiknek nincs vagy már nem használható az iskolatáskájuk, családjuk pedig nem tud újat vásárolni.

További információk itt.