„A lehető leghagyományosabb módon, személyesen várjuk a városi közlekedés szerelmeseit, a járműrajongókat, a BKV iránt érdeklődőket május 28-án, a gyermeknapi rendezvényünkre.

Fotó: Facebook

A nagy találkozásnak az 1902-ben épített, többször átalakított, felújított Hungária kocsiszín ad helyszínt, ami 2006 óta a Combino villamosok otthona. A nyílt napon működés közben is megtekinthető lesz a kocsiszín különlegessége, az a beépített emelőberendezés, amely teljes, 54 méteres hosszában tudja megemelni a nagykörúti „cirkálókat”.

A látogatók hangulatát tovább emeli a vezetett csarnoklátogatás, a járműkiállítás és a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági élményprogramja és az Álmok Álmodói kiállítás. A gyerekeket arcfestés is várja.

A Hungária kocsiszínben debütál a BKV-s nyílt napok újonca, a Gördülő játszóház, amely már sokak számára ismerős lehet YouTube-csatornánk Vlog-sorozatából. Társaságunk különleges játszóbusza, amit egy kétcsuklós Van Hool járműből alakítottunk ki, 2021 óta várja, hogy a szélesebb közönség elé lépve részt vehessen első nyílt napján.

A belépés továbbra is ingyenes!”

Időpont: május 28., 10–16 óra között
Helyszín: Hungária Kocsiszin (1087 Budapest, Törökbecse u. 1.)