Dob-ban a szív – táltos dobest





A Regélő Fehér Táltos Dobcsapat és a Zengő Dobosok Gyerekcsapat koncertje.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.04.
néplélek hazaszeretet táltos dob

„Egy 2018-ban indult hagyományt szeretnénk folytatni, amikor van egy este, ahol a gyermekdobcsapatunkkal közösen koncertezünk, ilyenkor együtt Dob-ban a szív.

A Regélő Fehér Táltos Dobcsapat és a Zengő Dobosok Gyerekcsapat koncertje
Fotó: Facebook

A Dobcsapat a Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület néven Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult. A csapat alapítója és vezetője Putnoki Tibor volt, akinek életét egy 9 percig tartó klinikai halálélmény változtatta meg, melyről utána több mint 1000 előadást tartott szerte a világban.

A Dobcsapat egyesületi formában működik, közhasznú fokozatot kapott. Az alapítók célként határozták meg a magyarságtudat erősítését, az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézését, felszínre hozatalát és tudatosítását saját magukban és az emberekben. Rögzítésre került, hogy az egyesület politikától és vallási hovatartozástól független szervezet. A csapat minden olyan – belföldi és külföldi – rendezvényen fellép, ahol lehetősége van a dalaikon keresztül szólni az emberekhez. Minden olyan eseményt támogatnak, ahol magyar ember a magyar embernek, ember az embernek segít, ahol az örök emberi értékek, és az összetartozás fontossága jelenik meg.

A dalok a szeretet nélkülözhetetlenségéről, a jóság, a becsület fontosságáról, az ősök tiszteletéről, a hazaszeretetről, megmaradásunkról, a mindenek feletti Istenhitről szólnak. Ezt erősíti fel a táltos dobok gyógyító, lelkesítő rezgése, valamint a korhű viselet.”

Jegyár: 2500 forint
Időpont: november 4., 18 óra
Helyszín: Ferenvárosi Művelődési Központ, Színházterem (1096 Budapest, Haller utca 27.)





 





Ezeket olvastad már?
Májusi Rummikub Klub

Májusi Rummikub Klub

Az időhöz való viszonyunk hatása az egészségünkre – előadás

Az időhöz való viszonyunk hatása az egészségünkre – előadás

Diavetítés a Frankel Pagonyban

Diavetítés a Frankel Pagonyban

Marczi mesekert őrjárat - keresd a tavasz nyomát!

Marczi mesekert őrjárat - keresd a tavasz nyomát!

Top hírek

társasjáték

Májusi Rummikub Klub

Gyorsan elsajátítható stratégiai, logikai, kombinációs készséget fejlesztő, fenntartó játék, ami minden korosztálynak ajánlott.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás