A BHSE 31 éves Európa-bajnoka az Ázsia-bajnokságon háromszor ezüstérmes Atabek Aziszbekovval csapott össze. Az első menetben Lőrinczet intették (0-1), de kirgiz riválisa nem tudott akciót csinálni, ráadásul eredménytelenül kért videózást, így 1-1 állt az eredményjelzőn a szünetben. A folytatásban a visszaintés után (2-1) Lőrincz, akinek bátyja, Tamás hétfőn döntőig menetelt egy súlycsoporttal lejjebb, két pörgetéssel (6-1) eldöntötte az összecsapást.

Lőrincz Viktor rövid értékelése szerint ellenfele elfáradt a végére, majd hozzátette, remélhetőleg a második magyar-kirgiz csata is győzelemmel zárul majd, ezzel testvérére utalt, aki az esti fináléban Akzsol Mahmudovval találkozik.

Az ötkarikás játékokon szereplő egyetlen magyar női birkózó, Sastin viszont kikapott a romániai Incze Krisztától. A 38 éves világbajnok a szünetben még vezetett 1-0-ra, aztán ellenfele egy-egy kitolással és mögékerüléssel 3-1-re a maga javára fordította a mérkőzést. Sastin akkor folytathatja a küzdelmet a vigaszágon, ha Incze a fináléig menetel.

Szerintem mindkettőnknek ugyanannyi esélye volt a továbbjutásra. Jól sikerült a bemelegítés, úgy érzem, a fejem is tiszta volt. Nagyon sajnálom, mert ennél több van bennem. Talán azzal nyert, hogy jobban blokkolta, amiket én tudok jól. Azt viszont nem értem, hogy hatszor figyelmeztették passzivitás miatt, de egyszer sem intették… Nem ezért jöttem, nem ezért készültünk” – mondta keserűen Sastin, aki arra kérdésre, hogy ez volt-e pályafutása utolsó meccse, úgy reagált, hogy olimpián biztosan utoljára szerepelt. – „Van négy vb-, hét Eb-érmem és egy arany az Európa Játékokról, csak ez az átkozott olimpia nem sikerült egyszer sem”.

A délelőtti programban még a kötöttfogásúak 67 kilós súlycsoportjában Korpási Bálint lép szőnyegre.