Nem zavar vezetés közben

Mi igyekeztünk a lehető leginkább a tükör mögé felrakni, hogy a szélvédőből a lehető legkisebb felületet takarja ki. Az eleve nem túl nagy kamera így szinte összeolvad a tükörrel és egyáltalán nem zavarja a kilátást.

Nem zavarja a kilátást

Biztonságérzet

Máshogy közlekedik az, akinek van az autójában kamera. Tudja, hogy valahol bebiztosította magát, ha kár éri, illetve tudat alatt is jobban figyel a szabályok betartására, mert maga a rendszer is figyelmezteti erre, valamint károkozás esetén ellenünk is bizonyítékul szolgál.

Éjszakai vezetés

Megdöbbentő volt a kis kijelzőn látni, hogy a kamera képén sokkal világosabb út tárult elénk, mint amit szabad szemmel látni a közvilágításnak köszönhetően.

Kiváló képminőség

Összeszerelés

Gyakorlatlan kézben is könnyen megugorható feladat a kocsiban való összedugása, mert hogy többről nem igen szól. A szélvédőre feltapasztott tartóra simán rácsúszik a kamera, amiből a kábeleket egészen a hátsó ablakig kell elvezetnünk. Lehet, hogy angol változatot kaptunk, mert a kamerából a vezető felé (balra) indul a kábelköteg, amiből az egyik szál a szivargyújtó felé, a másik hátrafelé igyekszik. Praktikusabb lenne, ha egyből jobbra indulna, mert a sofőr irányába semmiképpen nem ajánlott (ők is az anyósülés felé rajzolják a tájékoztatón).

Képminőség

Még gyenge látási viszonyok között is nagy kontrasztú, illetve tiszta és színekben gazdag képet biztosít a kamera. A kiváló minőségű videó alapvető fontosságú, függetlenül attól, hogy a felvételekkel az utazási emlékeit szeretnénk megőrizni, vagy bizonyítékként osztjuk meg biztosítótársaságával.

A hátsó kamerával ilyen kép készül

Beépített GPS

A GPS-modul be van építve a készülékbe, így más műszerfalkameráktól eltérően nem szükséges további külső eszközök csatlakoztatása. A készülék a lokációt és a sebességet minden felvételhez naplózza.

Veszély!

Az egyik leghasznosabb funkció: vészhelyzet esetén az automatika működésbe lép: amikor a 3 tengelyes G-szenzor hirtelen mozgásváltozást észlel, a készülék azonnal elment egy védett fájlt, amit nem lehet felülírni.

Igazán okos

  • A videókról azonnal biztonsági mentést készíthetünk okostelefonunk segítségével és a készülékbe integrált alkalmazás segítségével meg is oszthatjuk azokat.
  • Az értékes felvételek átmentése a fedélzeti kameráról a telefonra vagy a számítógépre még sosem volt ilyen egyszerű.
  • Saját szoftverével és sebességmérő-kamera adatait is frissíthetjük, biztosítva ezáltal, hogy a készülék mindig naprakész legyen.
  • Az SD kártyát kivéve a készülékből, azt pedig a számítógépünkbe helyezve simán lementhetjük és egy egyszerű videólejátszóval vissza is nézhetjük.
  • A mapparendszere logikus, követhető.