RETRO RÁDIÓ

Ez az az autós kellék, ami nélkül lehet közlekedni, de igazából nem érdemes





Aki még nem használt az autójában menetrögzítő kamerát, csak legfeljebb a videómegosztókon látta egy-egy balesetről készült felvételen a működését, nem is tudja, mit hagy ki, azaz inkább mitől fosztja meg önmagát. Biztonságérzetünket növelő szerkezet, ráadásul különösebb figyelmet nem igényel vezetés közben. Az általunk kipróbált MiVue 798 Dual ráadásul olyan extrákkal bír, amiket egy külön navigációs rendszer futtatása nélkül is kamatoztathatunk. Figyelmeztet a sebességkorlátokra, valamint a sávelhagyásra és a biztonságosabb közlekedésre ösztönöz.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.01.11.
tartozékok

Nem zavar vezetés közben

Mi igyekeztünk a lehető leginkább a tükör mögé felrakni, hogy a szélvédőből a lehető legkisebb felületet takarja ki. Az eleve nem túl nagy kamera így szinte összeolvad a tükörrel és egyáltalán nem zavarja a kilátást.

Nem zavarja a kilátást

Biztonságérzet

Máshogy közlekedik az, akinek van az autójában kamera. Tudja, hogy valahol bebiztosította magát, ha kár éri, illetve tudat alatt is jobban figyel a szabályok betartására, mert maga a rendszer is figyelmezteti erre, valamint károkozás esetén ellenünk is bizonyítékul szolgál.

Éjszakai vezetés

Megdöbbentő volt a kis kijelzőn látni, hogy a kamera képén sokkal világosabb út tárult elénk, mint amit szabad szemmel látni a közvilágításnak köszönhetően.

Kiváló képminőség

Összeszerelés

Gyakorlatlan kézben is könnyen megugorható feladat a kocsiban való összedugása, mert hogy többről nem igen szól. A szélvédőre feltapasztott tartóra simán rácsúszik a kamera, amiből a kábeleket egészen a hátsó ablakig kell elvezetnünk. Lehet, hogy angol változatot kaptunk, mert a kamerából a vezető felé (balra) indul a kábelköteg, amiből az egyik szál a szivargyújtó felé, a másik hátrafelé igyekszik. Praktikusabb lenne, ha egyből jobbra indulna, mert a sofőr irányába semmiképpen nem ajánlott (ők is az anyósülés felé rajzolják a tájékoztatón).

Képminőség

Még gyenge látási viszonyok között is nagy kontrasztú, illetve tiszta és színekben gazdag képet biztosít a kamera. A kiváló minőségű videó alapvető fontosságú, függetlenül attól, hogy a felvételekkel az utazási emlékeit szeretnénk megőrizni, vagy bizonyítékként osztjuk meg biztosítótársaságával.

A hátsó kamerával ilyen kép készül

Beépített GPS

A GPS-modul be van építve a készülékbe, így más műszerfalkameráktól eltérően nem szükséges további külső eszközök csatlakoztatása. A készülék a lokációt és a sebességet minden felvételhez naplózza.

Veszély!

Az egyik leghasznosabb funkció: vészhelyzet esetén az automatika működésbe lép: amikor a 3 tengelyes G-szenzor hirtelen mozgásváltozást észlel, a készülék azonnal elment egy védett fájlt, amit nem lehet felülírni.

Igazán okos

  • A videókról azonnal biztonsági mentést készíthetünk okostelefonunk segítségével és a készülékbe integrált alkalmazás segítségével meg is oszthatjuk azokat.
  • Az értékes felvételek átmentése a fedélzeti kameráról a telefonra vagy a számítógépre még sosem volt ilyen egyszerű.
  • Saját szoftverével és sebességmérő-kamera adatait is frissíthetjük, biztosítva ezáltal, hogy a készülék mindig naprakész legyen.
  • Az SD kártyát kivéve a készülékből, azt pedig a számítógépünkbe helyezve simán lementhetjük és egy egyszerű videólejátszóval vissza is nézhetjük.
  • A mapparendszere logikus, követhető.




  • Ezeket olvastad már?
    Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

    Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

     Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

    Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

    Így dobhatod fel a fekete ruhákat

    Így dobhatod fel a fekete ruhákat

    Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

    Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás