RETRO RÁDIÓ

Szentkirályi Alexandra: Magyarország oltásbajnok





Magyarország oltásbajnok, az Európai Unió más országai „a hátunkat nézik” - fogalmazott a kormányszóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfő reggel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.12.
járvány kormány egészség oltás

Szentkirályi Alexandra rámutatott: Magyarországon már több mint minden negyedik ember megkapta az oltást. A cél az, hogy minél rövidebb idő alatt minél többeket be lehessen oltani.

Folyamatosan dolgoznak az oltási munkacsoport tagjai, a háziorvosok és az oltópontokon szolgálatot teljesítők

Korán reggel elindulnak a vakcinaszállítmányok a raktárakból az oltási helyekre, a behívott emberek pedig nagy számban meg is jelennek ott.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott: az oltások számának csak a beérkező vakcinák szabnak határt, és ebben Magyarország jól áll, hiszen nem csak a brüsszeli, hanem a keleti vakcinákkal is számolhat.

A budapesti Szent Imre Kórház oltópontja (Fotó:MTI/Szigetváry Zsolt)

A kormányszóvivő hangsúlyozta: most már minden zárás csak korlátozni tudja a járvány terjedését, megakadályozni már nem, és minden oltással egyre közelebb leszünk a szabad élethez.

Tájékoztatása szerint a hétvégén fejeződött be a pedagógusok második körös oltása, csütörtök és vasárnap között újabb százezren kaptak oltást. Az általános iskolák és az óvodák április 19-ei nyitását a honvédség is segíti, már 135 intézményt fertőtlenítettek a katonák - mondta.

Kiemelte: az érettségik biztonságos lebonyolítása érdekében a középiskolákban csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, viszont kiscsoportos felkészítőket, konzultációkat továbbra is szervezhetnek az intézmények. A tavalyihoz hasonlóan idén is, ahol lehet, csak írásbeli érettségiket tartanak.

Szentkirályi Alexandra arról is beszélt: a kormány mindent megtesz azért, hogy minél több munkahelyet megőrizzen, és ahol szükséges, ott újakat lehessen létrehozni. Példaként említette, hogy eddig már több mint 155 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást a legnehezebb helyzetbe került szektorokban, amely a nyitásoktól függetlenül a teljes áprilisi hónapra jár az érintetteknek.

Minden egyes beadott oltással közelebb vagyunk ahhoz, hogy újraindulhasson az élet - jelentette ki Szentkirályi Alexandra.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás