Közleményt adott ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ, amelyben arra hívják fel a figyelmet, Magyarországon az oltás önkéntes, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztráció alapján folytatják az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt.

Az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Az oltás felgyorsítása érdekében 70.000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára. Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontoljuk az általános kiterjesztését a regisztráltakra. Minden más, a témában megjelent hír álhír„ – áll a közleményben.

Magyarországon folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 363 596 fő, közülük 1 425 124 fő már a második oltását is megkapta. 2527 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 757 360 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

70.000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni

70.000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni MTI/Szigetváry Zsolt

A következő tíz napban 1 millió 480 ezer adag oltóanyag érkezik Magyarországra Oroszországból és Kínából

Szijjártó Péter egyeztetett Hans Kluge-zsal, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) európai regionális igazgatójával, majd szerdai sajtótájékoztatójukon kiemelte: szombaton 600 ezer adag vakcina jön Kínából, ami a világjárvány kezdete óta a legnagyobb egyszeri szállítási mennyiség. A jövő hét elején Oroszországból 280 ezer második komponensű Szputnyik oltóanyag érkezik – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

A jövő hét második felében 400 ezer adagot hoznak Kínából, egyúttal elhozzák Grúziának az általa vásárolt 100 ezer dózist is. Emellett, szintén a jövő hét második felében, 200 ezer Szputynik első komponensű vakcina is érkezik – tette hozzá.