RETRO RÁDIÓ

Puskás Ferenc hírnevével vetekszik a Magyar Zene Háza – Videó!





Magyarország legtöbbet díjazott épülete lett a városligeti intézmény.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.06.
siker

Magyarországot korábban csak az Országházzal és Puskás Ferenccel azonosították, de most már a Magyar Zene Háza is olyan hírnevet vívott ki magának világszerte, hogy sok külföldi kimondottan azért utazik Magyarországra, hogy ezt lássa – mondta el a Ripostnak a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Még maga a japán tervező, Sou Fujimoto is egészen elérzékenyült, amikor élőben látta művét, amely immár hazánk legtöbbet díjazott épülete lett – árulta el Gyorgyevics Benedek, aki annak alkalmából adott interjút lapunknak, hogy legutóbb éppen szerdán este jutalmazták a Zene Házát a világ legjobb kulturális célú ingatlanfejlesztésének járó díjjal, az Iconic Awarddal. A German Design Council által odaítélt elismerést az egyik legjelentősebb nemzetközi ingatlanszakmai kiállításon, a müncheni EXPO REAL-on jelentették be. Fotó: Palkó-György Ugyanis nemcsak a Zene Háza aratja sorra a babérokat, hanem a megépítését biztosító maga is a legtöbbet díjazott fejlesztéssé vált az International Property Awards történetében. Ezen a megmérettetésen ugyanis az új Néprajzi Múzeum és az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ is nagy presztízsű díjat nyert. Emellett a Szépművészeti Múzeum felújítása kapta az Europa Nostra Díjat, mely az Európai Unió legrangosabb örökségvédelmi elismerése.
A válság miatti kormányzati takarékosság sajnos a Liget Projektet is érinti, de ez csak annyit jelent, hogy a még el nem kezdett beruházásokat kicsit elhalasztják, semmi nem került le a napirendről – erősítette meg Gyorgyevics Benedek, hozzátéve, hogy a Városliget Zrt., amely a parkot és az itt lévő intézményeket fejleszti, az üzemeltetésben is részt vesz. Több mint kétszázan dolgoznak naponta azon, hogy a hatalmas látogatószám ellenére 99 évig ugyanolyan állapotban őrizzék meg ezeket, mint ahogy a megnyitás napján átadták a közönségnek.
Az állatkert területén jó ideje befejezetlen Biodom sorsa viszont még mindig lóg a levegőben.
Jelenleg a főváros feladata és felelőssége, hogy ezt az izgalmas attrakciót befejezze itt a Városligetben – fogalmazott a szakember, aki elmondta: nem született még végső döntés arról, hogy a félbemaradt beruházást a kormányzat átveszi-e Budapest városvezetésétől.

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás