Ma nem árt az óvatosság, jobb ha velünk van az esernyő. Az átvonuló hidegfront hatására nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, esőre, záporra, zivatarra pedig több hullámban is számíthatunk. A zivatarokat intenzív csapadék, akár jégeső is kísérheti – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Biztosan számíthatunk esőre Fotó: MTI/Varga György

A késő délutáni, esti órákra az eső a keleti országrészbe szorul vissza, a Dunántúl nagy részén pedig felszakad a felhőzet, ott már csak elvétve lehet kisebb zápor, esetleg zivatar. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 23 és 34 fok között alakul, kelet felé haladva érezhetjük a legmelegebbet. természetesen a tartósan csapadékos részeken lesz a leghűvösebb, a keleti határszélen pedig a legmelegebb. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet, ami embernek és természetnek hoz egy kis felüdülést. Mindez azt is jelenti, hogy a frontra érzékenyeket megviselheti a mai nap, de leginkább a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket. Aki erősen érzékeny az időjárási változásokra, azok ma bizony feszültebbek, idegesebbek lehetnek.