Rossz hírünk van: biztosan nem tudjuk kiélvezni a nyár utolsó napjait, ez vár ránk





Borongós, őszies időre van kilátás országszerte, Budapesten is egész héten lógni fog az eső lába.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.25.
borongós nyár

Változóan felhős, kora őszies, de még kellemesen meleg időre számíthatunk a köpönyeg.hu előrejelzése szerint augusztus végén. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb, egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A reggeli órákban érezhető hűvösség miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki. Ajánlott minél több időt a szabadban tölteni. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni, és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást – közölte a köpönyeg.hu.

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, és szórványosan kisebb eső is előfordulhat. Később, a kora délutáni óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet délután. Az északnyugati szél megélénkül.

Csütörtök délelőtt változóan, délután már erősen felhős lesz az ég, és késő délutántól északnyugat felől szórványosan alakul ki eső, záporeső. Megerősödik az északnyugati szél. 22 és 27 fok közé melegszik a hidegfront előtt a levegő.

Péntek reggelig a déli és a keleti területen lehet még eső, majd csökken, egyben gomolyosodik a felhőzet. Délután nagyobb eséllyel a Dunántúlon képződnek záporok. Az északnyugati szél élénk marad. 21-22 fok körüli, kora őszies idő lesz.

Szombaton borongós időre van kilátás, dél, délkelet felől vastagodó felhőzettel. Az ország déli, délkeleti felén lehet eső, zápor, akár zivatar. Reggel 10, délután 21 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap napos, gomolyfelhős idő valószínű. Csak a délkeleti vidékeken lehet még eleinte csapadék. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk. 20-25 fok várható délután.





Ezeket olvastad már?
Nem erről volt szó: zivatar miatt ezekre a vármegyére adtak ki riasztást

Nem erről volt szó: zivatar miatt ezekre a vármegyére adtak ki riasztást

Csak lassan emelkedik a hőmérséklet, nem szabadulunk a mínuszoktól

Csak lassan emelkedik a hőmérséklet, nem szabadulunk a mínuszoktól

Visszatér a tavasz, eddig örülhetünk a szép időnek

Visszatér a tavasz, eddig örülhetünk a szép időnek

Eső, zápor, zivatar: Nem sok jóval kecsegtet az időjárás

Eső, zápor, zivatar: Nem sok jóval kecsegtet az időjárás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás