Felhőszakadás miatt adták ki a riasztást: rövid idő alatt rengeteg csapadék hullhat

Ezekben a napokban az esernyő lesz az ember legjobb barátja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.19.
felhőszakadás Riasztás zivatar

Ezt nem ússzuk meg szárazon! Felhőszakadás és zivatar miatt adtak ki elsőfokú riasztást vasárnap! Mindössze Vas, Veszprém és Zala vármegyére nem adtak ki riasztást zivatar miatt, de nyolc vármegyében kifejezetten rossz lesz a helyzet!

Fotó: Csóka Ferenc / Ripost

Vasárnap az alábbi nyolc vármegyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat – olvasható a HungaroMet honlapján, ahol hétfőre és keddre az egész országra elsőfokú veszélyjelzést adtak ki zivatar miatt!

Fotó: met.hu

A Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzése szintén csapadékos napokat jósol:
Vasárnap a többórás napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan (de inkább délen és keleten) zápor, zivatar is előfordul. 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél néha megélénkül.
Hétfőn napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Marad a 25 fok körüli csúcshőmérséklet.
Kedden és szerdán erősen gomolyfelhős idő ígérkezik, és mindkét nap többfelé, több alkalommal várható zápor, zivatar, felhőszakadás. 20 és 27 fok között változik a hőmérséklet - a tartósan csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás