Már csak pár napunk maradt hátra: durva változás jön az időjárásban

Kiderült, milyen sokáig tart a rossz idő.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.02.21.
időjárás hőmérséklet eső

A február első fele inkább áprilisi időhöz hasonlított, a középhőmérséklet országos átlagban 8,1 Celsius-fok volt, ami 7,6 fokkal (!) haladta meg az 1991–2020-as évtizedek átlagát – ez abszolút rekordnak mondható. A szokatlanul meleg, napos időnek azonban most egy darabig vége szakad, csütörtökön már erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, és délutántól csapadék is várható a keleti tájakon

Szombattól nagycsütörtökig esős időre számíthatunk (Fotó: Mohai Balázs)

Csütörtökön erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Elsősorban délutántól várható csapadék a keleti tájakon. Többfelé viharossá fokozódik a délnyugati szél. 14 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.
Pénteken borongós, tavasziasan enyhe időre van kilátás. Északnyugaton szórványosan ered el az eső. Olykor viharossá fokozódik a DNy-i szél. 11–17 fok között alakul a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu, melynek előrejelzése szerint szombattól a hőmérséklet is jelentősen visszaesik: aznap 13 fokos maximumok várhatóak, a napsütéstől pedig egészen nagycsütörtökig elbúcsúzhatunk. Aki teheti, annak érdemes szombatig sokat lenni a szabadban, mert azután egy héten át aligha lesz kedvünk az esőbe kimenni. 

Az orvosmeteorológus szerint jelenleg gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, ami különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat. Emiatt sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát – figyelmeztet Pukoli Dániel.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás