Hidegtál hőségben – Töltött sonkatekercs koktélparadicsommal!





Sonkatekercs: gyors és fincsi, próbáld ki, ha jót akarsz! Csak egy kis keverés, töltés, tekerés, és kész!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.08.22.
Módosítva: 2023.08.22.
recept tekercs sonka nyár

A nagy melegek idején akár ebédre is jólesik valami hideg ínyenc falat. Ilyen a töltött sonkatekercs is – nem kell hozzá tűzhely, és akár a munkahelyi ebédszünetben a kis teakonyhában is összedobható hozott alapanyagból! Ráadásul paradicsommal egészen mennyei!

A sonkában túrókrém és avokádóhasáb, hozzá mennyei koktélparadicsom! Fotó: Fodor Erika

Hozzávalók:

  • 20 dkg sonkaféle (párizsi is jó!)
  • 2 kis vagy 1 nagyobb avokádó
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl vagy 2dl tejszínes sajtkrém
  • 1 gerezd fokhagyma (csak, aki szereti!)
  • só, kömény
  • pár szem koktélparadicsom
  • igény szerint kifli, pékáru
Minden kéznél, jöhet a betöltés! Fotó: Fodor Erika

Elkészítés:

A túrót a tejföllel, sóval, őrölt köménnyel homogén állagúra kikeverjük, beledarálva vagy reszelve a fokhagymát, amennyiben teszünk bele. Az avokádót felezzük, kiszedjük a magot, és kanál segítségével a bőréből egyben kiemeljük a félbevágott darabokat. 

Nyers, ínyenc és egészséges Fotó: Fodor Erika

Ezeket szeleteljük-hasáboljuk úgy, hogy minden szelet sonkába jusson egy. A sonkákat egyesével megtöltjük, egyenletesen szétterítve a túrókrémet. A sonkaszelet közepére egy szelet vagy hasáb avokádót teszünk, és felcsavarjuk. A tekercseket egymás mellé, egymásra helyezzük, és mellé, illetve köré rendezzük a koktélparadicsomot. Késsel-villával karikázva falatozzuk – kenyérrel vagy anélkül. 

A kimaradt avokádóból mártást készítünk a tekercshez Fotó: Fodor Erika

A kimaradt avokádódarabokat héjatlan paradicsommal összenyomkodjuk egy villával, sózzuk, és mártásként tálalhatjuk a tekercsek mellé, a falatok mártogatásához.





 

 

 


 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás