Biztonságot ad, ha munkavállalók vagyunk

Ha úgy döntünk, hogy alkalmazottak leszünk, annak az az előnye, hogy véd minket a Munka Törvénykönyve. A törvény szerint jár szabadság, betegszabadság, és a legtöbb helyen vannak egyéb juttatások is, mint például finanszírozott képzések vagy cafeteria, ráadásul a munkaadónak alaposan meg kell indokolnia az elbocsátásunkat.
Hátránya azonban, hogy a munnkaadó beleegyezése nélkül általában nem vállalhatunk hasonló területen egyéb megbízást, tehát csak arra a fix összegre számíthatunk minden hónapban, amennyi a fizetésünk, de azt biztosan megkapjuk. Tartanunk kell magunkat a munkaidőhöz és csak annyi nap szabadságunk lehet, amennyit a törvény enged és részben csak akkor vehetjük ki, amikor a fönökünk megengedi.

Fotó: Shutterstock

Több lehetőségünk van vállalkozóként

A vállalkozói létforma előnye, hogy nem szabhatnak meg munkaidőt, sokkal inkább a magunk urai lehetünk és így több cégnek is dolgozhatunk párhuzamosan. A munkavégzés jellemzően saját telephelyen zajlik, saját eszközökkel, amelyről nekünk kell gondoskodnunk.
Számolnunk kell azonban azzal, hogy ez nem annyira kényelmes, hiszen adóznunk kell és a járulékainkat is nekünk kell fizetnünk. A vállalkozó lehet KATÁ-s egyéni vállalkozó, illetve beszámlázhat Bt.-n vagy Kft.-n keresztül. A szerződésben foglalt összeget azonban csak akkor kapjuk meg, ha egy teljesítési igazolással alátámasztjuk a feladat elvégzését.