Ebbe a mobilba tényleg mindent belepakolt a gyártó, szupergyors Exynos 990 processzor, 5G modem, 12 GB RAM és egy 108 megapixeles, 5x optikai zoom-al felszerelet fényképező. A Note 20 Ultra tényleg villámgyors, futtattunk rajta egyszerre 30 programot, de nem adta meg magát, nem akadozott. Csodálatos képeket lehet vele készíteni, 50x-es nagyítást is tud, és csak ámultunk az éjszakai fotókon, olyan élesek lettek. A Note telefonok egyedülálló tartozéka az S pen, ami egy kis ceruza, melynek segítségével irányíthatjuk a telefont, jegyzetelhetünk és alkalmazások sorát hívhatjuk elő. Munka, játék, videók, fotózás, ennek a telefonnak tényleg minden a legmagasabb szinten és villámgyorsan megy, a 6,9 colos, 1440 x 3088 pixeles felbontású amoled képernyő pedig gyönyörű. A 4500 mAh-es akkumulátor kényelmesen kibír 1-1,5 napot, és a telefonhoz adott gyorstöltővel akár fél óra alatt 50%-ot is visszatölthetünk.

Végül pedig a fekete leves, az ár: 485 000 forintot kérnek el érte. Ez már nagyon komoly összeg egy telefonért, dacára annak, hogy kiváncsi tesztelők szétszedték a mobilt, és kiszámolták, hogy csak a felhasznált anyagok 200 ezer forintnál is többet tesznek ki, ehhez jön még hozzá a fejlesztés és egyéb költségek. A Samsung Note 20 Ultrát annak ajánljuk, aki munkája során a maximumot szeretnék kihozni telefonjából, vagy egyszerűen csak az android operációs rendszer csúcsát szeretné magáénak tudni.

3 dolog amit csak a Note tud

  1. Az S pen: a Note toll egy hihetetlen okos kis eszköz, segítségével sokkal könnyebben tudjuk kezelni a telefont, a jegyzeteket, és még számos praktikus dologra is képes.
  2. A kamera: A Note 20 Ultra 108 megapixeles fő kamerája hihetetlen minőségben fotóz. Lézeres autófókusz és optikai képstabilizátorok segítik a tűéles képek elkészítését, és a telefon akár 5x optikai zoomra képes.
  3. A legjobb társ a munkában: Az új csúcsmodell rengeteg szolgáltatást nyújt, amik nagyon fontosak a munkában, akár otthon dolgozunk, akár az irodában, naponta jó néhány percet megspórolhatunk a segítségével.

 

Megéri váltani?

Amennyiben az elmúlt években nem újítottunk mobilt, a választás egyértelmű: a csúcsok csúcsa a legjobb! Azonban ha a tavalyi Note 10 vagy Note 10+ szériával rendelkezünk, nem feltétlenül javasoljuk a cserét, inkább érdemes még várni egy-két évet, addig rengeteg újdonság kerülhet még napvilágra.

Hiába sikeres, a pletyka szerint nincs több Note

Arról pletykálnak, hogy eltűnik a Samsung Galaxy Note széria. Állítólag a Galaxy S21 Ultrába S Tollat építenek jövőre, mégpedig azért, mert nem lesz többé Galaxy Note sorozat. Több hír szerint a Samsung egyesítené a Galaxy S és a Galaxy Note szériákat, és már a jövőre megjelenő Galaxy S21 vagy új nevén S30 lenne az egységes csúcsmodell, amibe beleolvadna a Note is.