1.Ottomanok

Az ágy lábánál elhelyezett kisméretű kanapé optikailag megtöri az általában kevés bútorral berendezett hálószobát. Ha öltözésnél erre ülünk, nem gyűrjük össze a takarót. Az ágyban elfogyasztott reggeli után erre tehetjük a tálcát, hogy ne az ágyneműt piszkoljuk. Kanapé helyett választhatunk ládát is, ezzel is növelve a pakolási lehetőségeket.

Fotó: Shutterstock

2. Anyag-variációk

A díszpárnák a kényelmünket is szolgálhatják, de esztétikailag is sokat javíthatnak az ágy látványán. A luxust pedig az sugallja, ha mindegyik párna más árnyalata ugyanannak a színnek, a minták is különböznek, és érdemes az anyagokkal is játszani. Az egyik párna legyen szőrme, a másik selyem, a harmadik pedig vászon.

Fotó: Shutterstock

3. Minta a falon

De csak az ágy mögött! Az ágyban fekve jó, ha nem látunk mintákat, csak megnyugtató, egyszínű falat. Ám az ágy mögötti felületet érdemes feldobni, és csak a fekvőfelület szélességében. Egy jól kiválasztott tapéta vagy minta olyan hatást kelthet, mintha baldachinos, királyoknak járó ágyunk lenne.

4. Legyen fény, de nem mindegy milyen!

Ha megnéznek egy luxus lakosztályt, észreveszik, hogy a pihenőhelyiségekben nincsenek falilámpák, csillárok, csak rejtett fény, ami egy tárgyat vagy falat világít meg, ezzel biztosítva a sejtelmes, megnyugtató hangulatot.

 

5. Rétegek

Eleganciát sugároz, ha nem csak egy ágytakaró van a fekvőfelületen. A párnáknál egy sávon hajtsuk vissza a takarót, amire ráhatjuk a paplant, vagy plédet, ezzel 2-3 réteget képezve. Az ágy lábrészéhez is fektessünk egy plusz takarót keresztbe, és máris luxus ágynak tűnik.

Fotó: Shutterstock

 

A színek hatalma

Kutatások bizonyítják, hogy a színek befolyásolják az érzéseinket és a viselkedésünket, ezért a megfelelő árnyalat kiválasztásával is sokat javíthatunk hálószobánk kinézetén és hangulatán.

Hálószobába ajánlott színek: zöld, barna, fehér

Nem ajánlott: sárga, piros, narancs, kék,