RETRO RÁDIÓ

Nem tudod visszaszívni! 8 dolog, amit soha nem szabadna leírnod





Küldtél már valaha olyan üzenetet, amit legszívesebben töröltél volna? Netán kaptál már olyat, ami bántott vagy dühített?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.19.
kapcsolatépítés

A személyes beszélgetéseknek vannak íratlan szabályai. Ezek közül most azt vesszük sorra, melyek azok az információk, amelyeket semmiképp nem lenne szabad üzenetben közölnöd.

Fotó: Pixels

Panaszok

„Mondtam, hogy ne írogass nekem a döntő alatt.” „Lehetnél kedvesebb a szüleimmel.” Az ehhez hasonló üzenetek csak megzavarják a másikat. Mivel hangsúly vagy más kifejezésmód nem társul a leírtak mellé, csak te tudhatod, hogy a történtek mekkora problémát jelentenek számodra. Csak úgy mondtad vagy ez már szakító oknak minősül? Mondd el szóban, hogy ne legyen kétség.

Sértések

„Tudtam, hogy késni fogsz”, vagy: „Tipikus férfi válasz.” Az ilyen jellegű beszólásokat sem szórakoztató olvasni. Azzal is számolni kell, hogy később megbánhatod, amit felindulásból mondtál. Cselekvés előtt gondolkodj, és ha mérgedben megjegyzést tennél, inkább tedd el a telefonod.

Magyarázkodás és bocsánatkérés

„Annyira fáradt voltam, nem gondoltam komolyan.” Azzal nem teszel nagy szívességet, ha a személyes, szóbeli közlés helyett odavetsz pár sajnálkozó sort. Ehelyett próbáld ki ezt: „Tartozom egy bocsánatkéréssel. Találkozhatunk este? „ Ha tényleg megbántál valamit, szánj rá időt, hogy elmondhasd.

Kérdések a másik személy viselkedéséről

„Miért nem írtál vissza tegnap? vagy haragszol rám?” Találkozzatok négyszemközt, vagy legalább telefonon beszéljetek, hogy tisztázzátok. Adj esélyt a másiknak arra is, hogy ő hozza fel a témát.

Komoly hírek

Ha szakításon gondolkodsz vagy az orvosnál rossz hírt kaptál, semmiképp ne írásban közöld. Igaz ez a pozitív információkra is. Ha beleszerettél, azt is jobb személyesen elmondani. Sokkal érzelmesebbek és kifejezőbbek ezek a pillanatok, ha élőszóban zajlanak.

Privát információk

A hitelkártyaszámodat vagy a rólad készült pikáns képet sem látnád szívesen az interneten, igaz? Akkor üzenetben se küldd el egyiket se, mert bármikor feltörhetik az eszközöd.

Titkok

Ha valakit lebuktattál, netán titkos randit lepleztél le, azt se tudasd mondjuk SMS-ben. Érdemes mindig azt feltételezni, hogy az üzenet nem csak az általunk remélt szempár előtt bukkan fel. Kerüld el a kockázatot!

Mindezeket persze nehéz lehet szemtől szemben közölni, hisz így a másik fél felvetéseire is azonnal reagálni kell. Ugyanakkor ha valaki fontos számodra, megéri bizonyítani és nem a könnyebb utat választani.





Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

A 47 éves Emőke másfél hónap alatt 7 kilót fogyott, pedig többet eszik, mint előtte

A 47 éves Emőke másfél hónap alatt 7 kilót fogyott, pedig többet eszik, mint előtte

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás