Az első napok, hetek egy új munkahelyen mindenkinek nehezek. Ilyenkor ne csak a szakmai ismeretek elsajátítására figyeljünk, fontosak az emberi tényezők is!

Normális, ha egy kicsit szorongunk

A kezdeti szorongást fokozza, hogy olyan emberekkel találkozunk, akiket eddig soha nem láttunk. Ráadásul azt sem tudjuk, hogy leendő kollégáink hogyan reagálnak az érkezésünkre. Nyugalom! Ezek teljesen normális érzések és enyhíthetők.

Fotó: Shutterstock

Koncentráljunk a nevekre

Zámbó Márta buisness coach szerint az első napok nehézségein átsegít, ha igyekszünk nyitottan és lazán kezelni a helyzeteket. „Ha van egy vezető, aki fogad bennünket, akkor a legjobb, ha ő mutat be minket” – magyarázta a szakember. – Ilyenkor igyekezzünk memorizálni a kollégák nevét, mert ez a kulcs ahhoz, hogy beszédbe tudjunk elegyedni velük, meg tudjuk szólítani őket. Ha senki nem visz körbe bennünket, akkor próbáljunk meg proaktívak lenni: menjünk oda mindenkihez bemutatkozni. Legyünk nyitottak és kedvesek.

Ez a megfigyelés időszaka

A szakember úgy véli, az első nap a nyitottságról és a megismerésről szól. „Ilyenkor ne legyünk „túl okosak”, vagyis ne mi akarjuk megmondani a tutit. Biztosan van olyan szituáció, amit mi másképp csinálnánk, vagy az a megoldás, amit alkalmaznak, elsőre furcsa, szokatlan. Ilyenkor várjunk, adjunk magunknak időt, hogy megismerjük egymást, az új helyzetet, az új céget, az új kollégákat”- hangsúlyozta a buisness coach, hozzátéve: eleinte a figyelemé a főszerep, az ötleteinket hagyjuk későbbre.

5 tipp a kezdetekhez

Legyünk képben a cég történetével

Váltsunk pár szót mindenkivel, így fontos információkat gyűjthetünk

Bátran kérdezzünk

Figyeljünk a szokásokra

Tartsuk tiszteletben a kollégák tapasztalatát