Táplálkozz egészségesen!

Immunrendszerünk erősítéséhez elengedhetetlen a változatos étkezés. Hogy ne gyengüljünk le, együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, rostosat, tojást és halat. Ez utóbbi olyan zsírban oldódó vitaminokat tartalmaz, ami elengedhetetlen az egészséges életmódhoz.

Fotzó: Pixabay

Csodákra képes a D-vitamin

A D-vitamin, amellett, hogy erősíti a csontokat, az immunrendszer felvértezésében is komoly szerepet játszik. A vitaminpótlás fontosságáról, korábban dr. Müller Cecília beszélt az operatív törzs sajtótájékoztatóján. „Több szakirodalomban megjelent, hogy a D-vitamin jelentősen hozzájárulhat a fertőzés leküzdéséhez. Mivel a magyar lakosság D-vitamin bevitele alapesetben is alacsonyabb a kívántnál, főleg az őszi-téli időszakban, ezért már nyár végétől különösen javasolt odafigyelni a D-vitamin bevitelre. Általában napi 2 ezer egységre van szükség. Valakinél viszont ennél többre vagy kevesebbre van szükség, ezért mindenki egyeztessen a családorvosával” – javasolta az országos tisztifőorvos.

Maradj mozgásban!

A fiatalok számára egyértelmű, hogy a lehető legtöbbet sportoljanak a szabadban, biciklizzenek, túrázzanak. Ugyanakkor az időseknek szintén fontos a rendszeres napi testmozgás, amit az otthonunkban is egyszerűen megoldhatunk. Tegyünk a lakásban 500-700 lépést, vagy végezzünk egyszerűbb gyakorlatokat akár a bútorok bevonásával.

Viszlát, cigaretta!

A káros szenvedélyekről mindig, de a koronavírus idején különösen fontos lenne megszabadulni. A dohányosok tüdeje már eleve nincs jó állapotban, így sokkal kisebb a védekezőképessége olyan légúti fertőzésekkel szemben, mint a koronavírus. Ha kíváncsi vagy, hányan haltak bele idén a dohányzásba, akkor kattints!

Aludj eleget!

Az alvásnak elengedhetetlen a szerepe az immunrendszer erősítésében. De csak a minőségi és mennyiségi alvás segít, ugyanis a szervezet ekkor regenerálódik a leggyorsabban. Feküdj le időben, és aludj legalább 7-8 órát!

Fotó: Pixabay