RETRO RÁDIÓ

Harc a koronavírus ellen: Így erősítheted az immunrendszered





Az ősz beköszöntével egyre többen betegszünk meg, most pedig a koronavírus ellen is fel kell vértezni az immunrendszerünket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.17.
immunerősítés koronavírus 5 tipp

Táplálkozz egészségesen!

Immunrendszerünk erősítéséhez elengedhetetlen a változatos étkezés. Hogy ne gyengüljünk le, együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, rostosat, tojást és halat. Ez utóbbi olyan zsírban oldódó vitaminokat tartalmaz, ami elengedhetetlen az egészséges életmódhoz.

Fotzó: Pixabay

Csodákra képes a D-vitamin

A D-vitamin, amellett, hogy erősíti a csontokat, az immunrendszer felvértezésében is komoly szerepet játszik. A vitaminpótlás fontosságáról, korábban dr. Müller Cecília beszélt az operatív törzs sajtótájékoztatóján. „Több szakirodalomban megjelent, hogy a D-vitamin jelentősen hozzájárulhat a fertőzés leküzdéséhez. Mivel a magyar lakosság D-vitamin bevitele alapesetben is alacsonyabb a kívántnál, főleg az őszi-téli időszakban, ezért már nyár végétől különösen javasolt odafigyelni a D-vitamin bevitelre. Általában napi 2 ezer egységre van szükség. Valakinél viszont ennél többre vagy kevesebbre van szükség, ezért mindenki egyeztessen a családorvosával” – javasolta az országos tisztifőorvos.

Maradj mozgásban!

A fiatalok számára egyértelmű, hogy a lehető legtöbbet sportoljanak a szabadban, biciklizzenek, túrázzanak. Ugyanakkor az időseknek szintén fontos a rendszeres napi testmozgás, amit az otthonunkban is egyszerűen megoldhatunk. Tegyünk a lakásban 500-700 lépést, vagy végezzünk egyszerűbb gyakorlatokat akár a bútorok bevonásával.

Viszlát, cigaretta!

A káros szenvedélyekről mindig, de a koronavírus idején különösen fontos lenne megszabadulni. A dohányosok tüdeje már eleve nincs jó állapotban, így sokkal kisebb a védekezőképessége olyan légúti fertőzésekkel szemben, mint a koronavírus. Ha kíváncsi vagy, hányan haltak bele idén a dohányzásba, akkor kattints!

Aludj eleget!

Az alvásnak elengedhetetlen a szerepe az immunrendszer erősítésében. De csak a minőségi és mennyiségi alvás segít, ugyanis a szervezet ekkor regenerálódik a leggyorsabban. Feküdj le időben, és aludj legalább 7-8 órát!

Fotó: Pixabay

 





Ezeket olvastad már?
Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Izgalmas napja lesz ma ennek a csillagjegynek

Izgalmas napja lesz ma ennek a csillagjegynek

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás