RETRO RÁDIÓ

Ezt biztosan nem tudtad a legendás budapesti cukrászdinasztiáról - Videó





Géraldine néven nyílt meg a 150 éves Auguszt cukrászdinasztia negyedik üzlete a Nemzeti Múzeum kertjében. Az egykori kertészlakból kialakított Auguszt-Géraldine Cukrászda a klasszikus minőségi torták mellett kézműves fagyival, könnyű reggeli és ebédmenüvel is várja a vendégeket.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.07.16.
II. kerület V. kerület VIII. kerület XI. kerület érdekesség

A Géraldine-Auguszt Cukrászda nevét Apponyi Géraldine-ról kapta, aki annak idején dolgozott a Nemzeti Múzeumban, mielőtt házassága révén Albánia királynője lett. A múzeumkerti cukrászda megnyitóján Varga Benedek, a Nemzeti Múzeum főigazgatója a Metropolnak elárulta, neki a fagyi most a kedvenc a Géraldine-ból.

Géraldine-Auguszt a Nemzeti Múzeum kertjében (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

-Auguszték csodát művelnek! Számomra a csokoládé és a pisztácia verhetetlen. Nem állítom, hogy ezek a legjobbak, de az biztos, hogy mindenki talál itt olyan fagyit, aminek nem tud ellenállni.

Auguszt Olga Apponyi Géraldine képe előtt (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Egy, az alkalomhoz és a helyhez illően öltözött kalapos hölgy vendég úgy fogalmazott, számára a különböző töltelékes hasék jelentik a kísértést: egyszerűen nem tudom abbahagyni!

Sós és édes Auguszt-falatok (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A titok abban lehet, amit a tulajdonos cukrászházaspár: Auguszt-Arató Flóra és Perge-Oláh Norbert férfi tagja megfogalmazott.

-Itt is valódi alapanyagokból dolgozunk, mindig elmondjuk, hogy nálunk nincsen margarin, nincsen növényi tejszín, nem használunk semmilyen helyettesítő, pótló, vagy félkész terméket. Ezekkel mi nem élünk.

Fagyit kérünk! (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Mi az édességeket teszteltük, és csak egyetlen problémánk akadt, hogy egyszerre lehetetlen az összes mesés sütit megkóstolni. A krémesük eleve az örök kedvenc, de állandó dilemma az Eszterházy torta és az E80 között a választás, a különféle tömény krémes és gyümölcsös mousse-okról nem is beszélve. És ki nem maradjon: Augusztéknál a kávé is mennyei, nincs ez másként a Géraldine-ban sem!

Kozma Imre atyát üdvözli Lévai Anikó (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A Géraldine-Auguszt megnyitójára eljött Lévai Anikó is, a Magyar Konyha szerkesztőbizottsági elnöke, a család jóbarátja is. Kérdésünkre elmondta: az Auguszt a béke szigete.

„Amikor egy kis nyugalomra, beszélgetésre vágyunk, ha csak tehetjük, megyünk fel Auguszt Olgához a Sasadi útra. Jó, hogy most már itt a Múzeumkertben is van egy Auguszt-sziget.” - mondta.

Nézze meg VIDEÓN, micsoda hely ez a Géraldine-Auguszt!





Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

A 47 éves Emőke másfél hónap alatt 7 kilót fogyott, pedig többet eszik, mint előtte

A 47 éves Emőke másfél hónap alatt 7 kilót fogyott, pedig többet eszik, mint előtte

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás