A Géraldine-Auguszt Cukrászda nevét Apponyi Géraldine-ról kapta, aki annak idején dolgozott a Nemzeti Múzeumban, mielőtt házassága révén Albánia királynője lett. A múzeumkerti cukrászda megnyitóján Varga Benedek, a Nemzeti Múzeum főigazgatója a Metropolnak elárulta, neki a fagyi most a kedvenc a Géraldine-ból.

Géraldine-Auguszt a Nemzeti Múzeum kertjében (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Auguszték csodát művelnek! Számomra a csokoládé és a pisztácia verhetetlen. Nem állítom, hogy ezek a legjobbak, de az biztos, hogy mindenki talál itt olyan fagyit, aminek nem tud ellenállni.

Auguszt Olga Apponyi Géraldine képe előtt (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Egy, az alkalomhoz és a helyhez illően öltözött kalapos hölgy vendég úgy fogalmazott, számára a különböző töltelékes hasék jelentik a kísértést: egyszerűen nem tudom abbahagyni!

Sós és édes Auguszt-falatok (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A titok abban lehet, amit a tulajdonos cukrászházaspár: Auguszt-Arató Flóra és Perge-Oláh Norbert férfi tagja megfogalmazott. –Itt is valódi alapanyagokból dolgozunk, mindig elmondjuk, hogy nálunk nincsen margarin, nincsen növényi tejszín, nem használunk semmilyen helyettesítő, pótló, vagy félkész terméket. Ezekkel mi nem élünk.

Fagyit kérünk! (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Mi az édességeket teszteltük, és csak egyetlen problémánk akadt, hogy egyszerre lehetetlen az összes mesés sütit megkóstolni. A krémesük eleve az örök kedvenc, de állandó dilemma az Eszterházy torta és az E80 között a választás, a különféle tömény krémes és gyümölcsös mousse-okról nem is beszélve. És ki nem maradjon: Augusztéknál a kávé is mennyei, nincs ez másként a Géraldine-ban sem!

Kozma Imre atyát üdvözli Lévai Anikó (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A Géraldine-Auguszt megnyitójára eljött Lévai Anikó is, a Magyar Konyha szerkesztőbizottsági elnöke, a család jóbarátja is. Kérdésünkre elmondta: az Auguszt a béke szigete. „Amikor egy kis nyugalomra, beszélgetésre vágyunk, ha csak tehetjük, megyünk fel Auguszt Olgához a Sasadi útra. Jó, hogy most már itt a Múzeumkertben is van egy Auguszt-sziget.” – mondta. Nézze meg VIDEÓN, micsoda hely ez a Géraldine-Auguszt!