„Én imádom a húslevest! Amikor felkerültem Budapestre, folyton kerestem azt a hazai ízt, és azt a mennyiséget, amiből ha megeszek egy tányérral, az annyira finom és tartalmas, hogy más már nem is kell. Nem találtam, és először csak viccből mondogattam, hogy: na, jó, akkor majd én csinálok egy ilyet!” – meséli Varga László, aki a Húsleves és Társai szakácsnője, Marika segítségével matricás fedelű befőttesüvegekbe meri a gőzölgő és guszta leveseket, mert a kiszolgálóablakhoz folyamatosan érkeznek az ételfutárok és a vevők a különböző levesebédekért. Laci álmának megvalósítása a Covid kezdetén lett időszerű, és ekkor alakították ki az elviteles, és nem helyben fogyasztós helyet.

Marhahúsleves, palócleves, szárnyas húsleves vagy tárkonyos ragu legyen ma az ebéd? – Fotó: Metropol/Fodor Erika

Nekem nagyon fontos, hogy a vendég úgy vigye el a levesét, vagy úgy kapja kézhez a futártól, ahogyan én is szeretném asztalra tenni az ebédemet. Befőttesüvegbe csomagolunk, és első rendelőinket köszöntjük is néhány sorral a papírtáskán, amibe a befőttesüveg kerül” – mutatja Laci, akinek az étel minőségén és kiszerelésén kívül magának a helynek a kialakítása is fontos volt.

Futárral is kiszállítható, de személyesen is elmehetünk a napi levesért – Fotó: Metropol/Fodor Erika

A marhahúsleves – Fotó: Metropol/Fodor Erika

„Saját kezűleg készítettem a pultokat is, mindenből újat csináltam a konyhába. Nekem nagyon fontos a tisztaság, átláthatóság. Szeretem, ha a felszereltség és a környezet is olyan, ahonnan van kedve az embernek egy guszta levest rendelni.”

Keddtől szombatig ehetünk laktató és finom levest a Húsleves és Társaiból – Fotó: Metropol/Fodor Erika

És hogy mi mindenből válogathatunk itt keddtől szombatig 11 és 16 óra között? Marhahúsleves, szárnyas húsleves, Jókai-bableves, tárkonyos raguleves, palócleves, frankfurti leves. Ezek mellett az ínyencek választhatnak még vadast spagettivel vagy marhapörit nokedlivel, illetve krumplis tésztát. Az édesszájúak számára biztos, ami biztos, Marika süt palacsintát is.