Kérésünkre Auguszt Ibolya megosztotta velünk a 150 éves cukrászdinasztia klasszikus kalácsreceptjét.

húsvéti kalács minden formában! (Fotó: Auguszt Ibolya)

Hozzávalók:

liszt 55-1000g

tej 400g

só 3g

élesztő 50g

vaníliás cukor 30g

tojás, egész 80g

porcukor 150 g

vaj 200 g

Kőrözöttes tojástál (A szerző felvétele)

Nyers és főtt sonkához is passzol a kalács (Fotó: Metropol)

Elkészítés:

Az élesztőt cukorral tejben felfuttatjuk 😊. Liszt, cukor, tojás, vaj, só összekeverése, majd hozzá a tejes folyadékot, simára gyúrjuk, majd pihen 15 percet, aztán formázás, tojással átmenni rajta, majd újra pihen 15 percet, gőz felett kelesztve, és sütés: 180 fokon 25 percig.