– Gyermekkoromban én sem szerettem ezt az ételt, de így elkészítve unokáimnak is igazi csemege. Rántott csirkecombhoz már szívesebben eszik, mint a hagyományos köreteket.

Homlok Julianna gyakran készít ilyen finom főzeléket unokáinak (Olvasói fotó)

Hozzávalók

Friss petrezselyem a tetején (Olvasói fotó)

1 kg sárgarépa (fél vagy negyed karikára aprítva)

40 dkg zöldborsó

1-2 karalábé (apró kockára vágva)

1 petrezselyemgyökér vastag része (aprítva)

1 nagy fej hagyma

0,5 dl olaj

4-5 dl tej

1 csomó petrezselyem (a szárát is beleaprítva)

2 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)

Elkészítés

Rántott csirkecombbal is fenséges (Olvasói fotó)

Az olajon folytonos kavarással megdinsztelem a répát, míg kiadja aranysárga színét. Hozzáadom a hagymát (néhány percet azzal is dinsztelem), utána a petrezselyemszárat, borsót, karalábét, fehér répát, ha van újhagymaszár, az is mehet bele karikára vágva. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp csak lepje, megsózom, és fedő alatt puhára főzöm. A tejbe turmixolom a lisztet, és hozzáadom a zöldségekhez. Kavargatva felrottyintom. Elzáráskor teszem bele az aprított petrezselyemzöldet. Finom hozzá a rántott csirke, natúr szelet vagy pecsenye. Jó étvágyat!