RETRO RÁDIÓ

Tavaszi finomfőzelék egy nagymama konyhájából – próbáld ki te is!





Homlok Julianna olvasónk küldte el egyszerű, egészséges és jól bevált receptjét, amelynek elkészítését saját maga kísérletezte ki.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.16.
Finomfőzelék olvasói

– Gyermekkoromban én sem szerettem ezt az ételt, de így elkészítve unokáimnak is igazi csemege. Rántott csirkecombhoz már szívesebben eszik, mint a hagyományos köreteket.

Homlok Julianna gyakran készít ilyen finom főzeléket unokáinak (Olvasói fotó)

Hozzávalók

Friss petrezselyem a tetején (Olvasói fotó)

1 kg sárgarépa (fél vagy negyed karikára aprítva)

40 dkg zöldborsó

1-2 karalábé (apró kockára vágva)

1 petrezselyemgyökér vastag része (aprítva)

1 nagy fej hagyma

0,5 dl olaj

4-5 dl tej

1 csomó petrezselyem (a szárát is beleaprítva)

2 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)

Elkészítés

Rántott csirkecombbal is fenséges (Olvasói fotó)

Az olajon folytonos kavarással megdinsztelem a répát, míg kiadja aranysárga színét. Hozzáadom a hagymát (néhány percet azzal is dinsztelem), utána a petrezselyemszárat, borsót, karalábét, fehér répát, ha van újhagymaszár, az is mehet bele karikára vágva. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp csak lepje, megsózom, és fedő alatt puhára főzöm. A tejbe turmixolom a lisztet, és hozzáadom a zöldségekhez. Kavargatva felrottyintom. Elzáráskor teszem bele az aprított petrezselyemzöldet. Finom hozzá a rántott csirke, natúr szelet vagy pecsenye. Jó étvágyat!





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás