Hozzávalók 4 fős salátebédhez vagy vacsihoz

1 fej saláta

1 csokor újhagyma (lila)

Friss bazsalikomlevél

1 dl olívaolaj

1 evőkanál mustár

Fél citrom leve

4 fürtös uborka

8 darab paradicsom

8 tojás

20-30 dkg felvágott, maradék sült hús, tonhal

ízlés szerint cukor a szószba

Komplett könnyű nyári étel 4 főre Fotó: Metropol/Fodor Erika

 

Egy finom és egészséges falat Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük. (Kizárólag ennyi időre kell bekapcsolni a tűzhelyet.) A salátát levelenként megmossuk. Amíg lecsepegtetjük, felkarikázzuk az újhagymát, és egy külön tálba tesszük, majd ráöntjük a szószt. A szószt egy kistálban keverjük össze úgy, hogy beleöntjük az olívaolajat, a mustárt, a citrom levét, a sót, és aki akar cukrot vagy mézet.

Az újhagymát a szószban érleljük, amíg a többi alapanyagot összevágjuk Fotó: Metropol/Fodor Erika

A felkarikázott újhagymára ráöntjük a szósz, és az abban érik, amíg vágjuk a saláta többi összetevőjét. A lecsepegett salátaleveleket összetépkedjük apróra, és áttesszük egy nagy salátástálba.

Ez kerül a tálba Fotó: Metropol/Fodor Erika

Ebbe kerül a tetszés szerint szeletekre vagy máshogyan vágott paradicsom, uborka, főtt tojás, felvágott vagy maradék sült hús, tonhal aprítva. Amikor minden összetevői benne van, ráöntjük a hagymás szószt, és szedőkanállal jól átforgatjuk. Kész az ebéd vagy vacsora az egész családnak!

Jöhet a következő réteg, mielőtt összeforgatjuk Fotó: Metropol/Fodor Erika

Tuti Tipp

A salátát nem, csak a szószt sózzuk, akkor amikor összekeverjük a mustárral és az olívával! Ez a szósz legyen jóval sósabb, mint ami kóstolásra jól esne, mert a hagymát és végül az egész salátát is ez ízesíti majd be.

Ez után az ebéd után nem nyom el az álom Fotó: Metropol/Fodor Erika

Friss nyers zöldség: vitaminbomba tojással Metropol/Fodor Erika

 

+1Tipp

Tetszés szerint variálhatunk, hogy hússal, felvágottal vagy tonhallal keverjük be a salátát, de kiváló könnyű étel húsmentesen. Aki meg éppen a tojást kerülné el, azt húsféleséggel, gombával helyettesítheti.