Hozzávaló 2 főre vagy 1 személynek háromszorra

4 nagy paprikaparadicsom (vagy lucullus)

1 nagy vöröshagyma

1 közepes uborka

1-2 gerezd fokhagyma

só, néhány friss bazsalikomlevél

Paradicsomleves pillanatok alatt – mozzarellagolyóval (Fotó: Fodor Erika)

Elkészítéstől evésig 5 perc

A hámozott paradicsomot összedarabolva beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a szintén hámozott uborkát, hagymát, fokhagymát ugyancsak összedarabolva. Hozzáadjuk a sót, bazsalikomleveleket. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és botmixerrel közepesen sűrű levessé pépesítjük. Máris kész, tölthetjük egy tálba, és ehetjük, ihatjuk.

Csak paradicsom és uborka – A kertből vagy a piacról (Fotó: Fodor Erika)

Tuti Tipp

A nyers zöldségből készült sűrű levest eredetileg hidegen fogyasztjuk, de ebben az őszi időben melegítsük meg egy kicsit, és így kortyolgassuk!

+1Tipp

A paradicsomlevesünk rántását maga a zöldség húsa adja. A szokványos betűtészta helyett pedig mozzarellagolyócskákat vagy ecetes fokhagymagerezdeket dobáljunk bele.