Az eredetileg géplakatos szakmájú lacikonyhás, Diener István idén májusban ünnepli 80. születésnapját, makkegészségesnek tudja magát, amit azzal magyaráz, hogy ő is azt eszi, amivel a vendégeket is várja nap mint nap.

Diener István házias ízeket kínál 1973 óta Fotó: Fodor Erika

Hurka vagy kolbász? Fotó: Fodor Erika

„Én semmiféle reklámra nem tudok költeni, az interneten sem vagyok fent, nálam az emberek maguk hozzák-viszik a hírét ennek a helynek. Én már úgy vagyok vele, hogy csak ez számít, bármi van is a világban, hogy mi, akik nap mint nap találkozunk, jóban legyünk egymással és jót adjunk (enni is) a másiknak” – osztotta meg velünk „ars poeticáját” Diener István.

Sajtos-tejfölös lángos – mint 50 éve Fotó: Fodor Erika

Aki kíváncsi rá, milyen volt a 70-es években egy lacikonyha, vagy némi nosztalgiára vágyik, hétköznap 9–16 között látogasson el a Nagytétényi út 136. szám alá.