Hozzávaló 4 főre

60 dkg sertéslapocka

2 nagy fej karalábé

4 nagyobb sárgarépa

4 piros kápia paprika

Olaj vagy kókuszzsír

szójaszósz

Blue dragon szósz

gyömbér, fokhagyma, só ízlés szerint

1 csapott evőkanál barna cukor

Kínais disznóragú Fotó: Metropol

Elkészítés

A zöldségeket hámozva és megmosva, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk, a szélességük ne legyen több 2-3 mm-nél. Az alaposan felhevített wokba 3 evőkanál olajat öntünk, és a wok egész felületét körbeolajozzuk vele. Amikor már füstölni kezd, beledobjuk a vékonyra vágott sárgarépát, magas hőfokon, folyamatos keverés mellett pirítjuk, gyakran feldobálva a serpenyőben a zöldséget, hogy minden oldalát érje a forró zsíradék. Három-négy perc után tálba tesszük, majd ugyanezt elvégezzük a paprikával és a karalábéval is, ha kész, mindegyiket külön tálba rakjuk. A szálirányra merőlegesen felszeletelt húst szintén csíkokra vágjuk, ezek lehetnek félcentisek. A wok méretétől függően, két vagy három részletben pirítjuk meg a húst. Mindenképpen el kell kerülni, hogy vizet engedve főni kezdjen! Amikor a hús is megpirult, és azt is külön edénybe félretettük, ismét olajat (1 evőkanál) hevítünk a wokban. Az apróra vágott gyömbért és fokhagymát beledobjuk, majd a barna cukrot, és 2-3 kevergetés után – hogy meg ne égjen – az egészet meglocsoljuk szójaszósszal, Blue dragonnal, és ebbe keverjük össze a már megpirított hozzávalókat, és még 2-3 percig együtt is pirítsuk, és ekkor sózzuk ízlés szerint. A szószokat ízesítés előtt kóstoljuk meg, hogy tisztában legyünk , mennyire intenzívek. A végén ízlés szerint sózzuk.

Nagyon jól megy hozzá a spenótos gnocchi! Fotó: Metropol

Tuti Tipp

Nagyon fontos, hogy az összetevőket külön-külön pirítsuk meg, hiszen mindegyiknek más és más időtartamra van szüksége ahhoz, hogy a végén egyformán roppanós legyen.

+1Tipp

Soha ne tegyünk túl sok zöldséget vagy húst a wokba! Az alapanyagoknak pirulni, és nem párolódni kell! A sózást is ezért hagyjuk a legvégére, hogy ne eresszenek vizet.