Hozzávaló

Az alaphoz

500 g babapiskóta

2 dl tej

A csokis krémhez

1 tasak csokoládés pudingpor

3 ek cukor

5 dl tej

15 dkg meggybefőtt

A fehér krémhez

200 ml habtejszín

3 ek porcukor

25 dkg mascarpone

A díszítéshez

5 dkg meggybefőtt

3 ek csokoládédara

Elkészítés

Még erdő dekor is kerül a monotorták közé (Fotó: Fodor Erika)

 

Az alaphoz

A piskóta kb. felét egyesével belemártjuk egy másodpercre a langyos tejbe. Egy kapcsos tortaforma aljára tesszük úgy, hogy az egészet lefedje. Amikor nem fér el egy egész, felet vagy harmadot használunk.

A csokis krémhez

A pudingport és a cukort összekeverjük, felöntjük egy deci tejjel, és csomómentesre keverjük. A maradék tejet kis lángon felforraljuk, beleöntjük a kikevert pudingport, és lassan kevergetve felforraljuk. Hagyjuk, míg kicsit kihűl.

A fehér krémhez

A habtejszínt felverjük, összekeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, és kézi mixerrel alaposan kikeverjük.

A kihűlt csokis krém felét a beáztatott piskótára öntjük, majd megszórjuk a meggyel. Rákanalazzuk a mascarponés krém felét, majd ráteszünk egy újabb sor beáztatott piskótát.

Erre tesszük a második adag csokikrémet, meggyet, majd a mascarponés krémet. A mascarponés krémből egy bögrényit félreteszünk.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A díszítéshez

Másnap kivesszük, a maradék krémet elkenjük az oldalán. A maradék piskótáknak levágjuk a háromnegyedét, és a torta oldalára ragasztjuk. A tetejét megszórjuk meggyel és csokireszelékkel.