Hozzávaló
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 teáskanál cukor
6 teáskanál só
4 tojássárgája
50 dkg margarin
4 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 tojás kikeverve a tetejére
1 rumaroma

Adél pogácsája – Fotó: Metropol/Fodor Erika

Sajtos pogi – Fotó: Metropol/Fodor Erika
Elkészítés
Az élesztőt belemorzsolva, a margarint felolvasztva, a szilárd anyagokat összekeverjük kézzel, hozzáadjuk a cukrot és a sót is, majd a tojássárgáját, a tejfölt és a rumaromát is. Ha összeállt a tészta, folpackba csavarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Reggel kivesszük, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tojást, rászórjuk a reszelt sajtot, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon légkeveréssel aranybarnára sütjük.