Almás-mákos sütemény 16 adag

Hozzávaló

4 tojás

200 g darált mák

200 g félzsíros túró

300 g alma (durvára reszelve)

2 evőkanál méz

2 kiskanál foszfátmentes sütőpor

1 kiskanál vaníliakivonat

1 csipet só

Almás-mákos csakis egészségesen! Fotó: Jókat eszünk

Elkészítés

  1. Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.
  2. Válasszák szét a 4 tojás sárgáját és fehérjét.
  3. A sárgáját tartalmazó tálkába keverjék bele a mákot, túrót, almát, mézet, sütőport, vaníliakivonatot és a csipet sót.
  4. A tojásfehérjét verjék fel kemény habbá, majd óvatosan keverjék a masszához.
  5. Egy formát (Ø 20 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a masszát.
  6. A formát tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 160–170 °C-on kb. 60 percig.
  7. A megsült tésztát vágják 16 egyforma szeletre, úgy tálalják.

Jókat eszünk, ha ebből a 120 receptből válogatunk! Fotó: Jókat eszünk

TIPP

A süteményt szórják meg nyírfacukorral, díszítsék túróval és mézzel.