RETRO RÁDIÓ

Gondoltad volna? A csillagjegyed megmutatja, mennyire üt ki az alkohol





Tényleg van kapcsolat az alkohol hatása és a csillagjegyed között. Ha változtatni nem is tudsz ezen, megelőzésképpen jó, ha tudod.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.02.
ezotéria

A csillagjegyed sok mindent meghatároz: a temperamentumodat, a szerelmi életedet, a szokásaidat – miért lenne kivétel az alkohol? Nem mindegy, milyen vehemenciával veted bele magad az ivásba, vagy épp ösztönösen elutasítod-e a szeszes italt. És persze az sem mindegy, hogy a szervezetednek gyenge pontja-e az alkohol, vagy jól bírod a szeszt.

A Ripost most összeszedte, hogyan hat a csillagjegyed az alkoholfogyasztásodra, mégpedig aszerint, melyik természeti elem uralja a jegyedet!

A levegő elem uralta jegyek (Mérleg, Vízöntő Ikrek): nem kedvencük az alkohol

A levegő jegyek számára fontos a szabadság, oda mennek, ahová a szívük húzza őket. Spontán módon döntenek – legalábbis így látszik, de a valóságban a levegő jegyek nagyon is intellektuálisak. Bár gyorsan hoznak döntést, mégis mindent végiggondolnak előtte, azt is, hogy rendeljenek-e még egy kört. A gyors, mégis megalapozott döntésekhez persze tiszta fejre van szükségük, így nem kedvelik különösebben az alkohol okozta tompultságot. Az ivás nem a kedvenc időtöltésük – különösen a Mérlegeknek, akik igencsak megnézik, mit és mennyit isznak, és kizárólag különleges alkalmakra tartogatják a poharazást.

(Fotó: Pixabay)

A föld elem uralta jegyek (Bak, Bika, Szűz): ritkán részegek, de akkor nagyon

A föld jegyek gyakorlatiasak, és időbe telik, amíg bármiben is döntést hoznak. A hitrendszereiket nehezen engedik el, nem változtatnak könnyen a véleményükön. Türelmesek és kitartóak, képesek keményen dolgozni a céljaikért. Ezzel a gyakorlatiassággal kezelik az ivást is. Nem szeretik, ha valami kizökkenti őket a megszokott ritmusukból, így nem jellemző, hogy igent mondanának a spontán bulimeghívásokra. Néha viszont kirúgnak a hámból, és ezt is a rájuk jellemző alapossággal teszik. Vagyis ha egyszer-egyszer lerészegednek, akkor nem állnak meg félúton. A másnaposság is meggyötri őket a következő reggelen.

(Fotó: Getty Images)

A tűz elem uralta jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas): az alkohol csak eszköz a drámához

Szeretnek vezető szerepben tetszelegni, energikus és spontán személyiségek, és nem zavarja őket, ha a figyelem középpontjában állnak, sőt, kifejezetten igénylik mások figyelmét. Nagyban játszanak: nekik nem az alkohol számít, hanem a dráma, így hajlamosak kicsit rá is játszani az állapotukra, vagy épp józanabbnak mutatni magukat, mint amilyenek valójában. A drága italokat, a látványos koktélokat szeretik. Bírják is az italt, őket nagyon ritkán látni vállalhatatlan állapotban – kivéve persze, ha épp ez illik bele a taktikájukba. Másnap sem hagyják, hogy bárki szenvedni lássa őket. Ha éreznek is másnaposságot, igyekeznek erőt venni magukon, és mások előtt a legjobb formájukat hozni.

(Fotó: Shutterstock)

A víz elem uralta jegyek (Rák, Skorpió, Halak): tipikus társasági ivók

Érzékenyek, fantáziadúsak, és néha hajlamosak elveszni a saját érzéseikben. A legtöbbször annak is érzelmi oka van, ha alkohol kerül a poharukba. Ők azok, akik örömükben, bánatukban egyaránt hajlamosak felhörpinteni egy pohár italt, és hagyni, hogy az feloldja a gátlásaikat. A szeszes ital persze még érzelmesebb állapotba hozza őket, így, ha isznak egy kicsit, vagy nevetnek, vagy sírnak, de nem maradnak közömbösek. A csúnya berúgásig viszont nagyon ritkán jutnak el, ők inkább tipikus társasági ivók.

(Fotó: Shutterstock)

 





Ezeket olvastad már?
Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás